Magiskt

För inte så länge sedan släpptes Harry Potter- böckerna i nya utgåvor med nya framsidor. Jag tycker det är ganska kul att böcker får nytt liv och nytt utseende då och då, det kan ge historien en ny dimension, en ny tolkning men även få böckerna att hitta nya läsare (även om kanske Harry Potter- böckerna inte behöver just den aspekten). Så länge det inte handlar om filmomslag på böcker så gillar jag det här konceptet.

Och jag gillar verkligen de nyaste Harry Potter- framsidorna. De tidigare engelska utgåvorna tycker jag har varit ren katastrof, böckerna i ”childrens edition” är alldeles för förenklade och fula i min smak och ”adult edition” (bara det) är alldeles för stiliserade och intetsägande.

Men de nya utgåvorna är vackra och bara andas magi. Jag älskade dem första gången jag fick syn på dem i en bokhandel. Här kan du se alla framsidorna.

DSC_0272

Vad tycker du?

7 reaktioner på ”Magiskt

  1. Jag är inte helt övertygad om att jag tycker om dem faktiskt… jag tror att det delvis handlar om att jag har en relation till de svenska framsidorna som är alldeles för stark. ;O (:

    1. Jo, förstår vad du menar. Jag älskar också de svenska framsidorna, men tycker också att de här är så pass olika att jag egentligen inte känner att det är en jämförelse. De är både fina – på olika sätt 🙂

      1. Ja – delvis är det ju helt klart som du skriver! Men ändå kan jag inte komma ifrån känslan av vad som är ”Harry Potter” för mig. Det är en konstig känsla på ett sätt… ;O (:

Kommentera