Måndagsfjärilar

Idag lägger jag måndagsångesten åt sidan. Den här måndagen är faktiskt av det mer roliga slaget för oj vilken vecka det förhoppningsvis kommer bli! Snart beger jag mig mot Umeå för terminens sista seminarier, redovisningar, biblioteksjobb och slutligen klassavslutning. Allt det här på två dagar, vilket betyder att jag inte kommer ha särskilt mycket tid över och har betvingat min läsoptimism till den grad att jag bara har med mig två böcker (i och för sig har jag hela universitetsbiblioteket inom bekvämt avstånd om det skulle krisa, men ändå!) Böckerna är dessutom tunnisar men faktiskt tar de ändå ganska lång tid att läsa – Hatet för att jag liksom inte orkar med för många sidor i taget och Samtal med djävulen för att jag vill fundera mellan raderna.

I helgen läste jag däremot ut tegelstenen Katedralen vid havet och ungefär halva 50 sätt att träffa den rätte. Dessutom badade vi för första gången i år och jag väntar fortfarande på förkylningen to come för kallt som tusan var det – i och för sig inte så konstigt med tanke på att det inte var längesedan som isen gick.

En förkylning just nu hade däremot varit grymt opassande med tanke på min kommande vecka. Jag har tidsinställt en del inlägg och i övrigt är jag tillbaka på torsdag – när sommarlovet börjar!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAFoto av mig, från helgen.

Kommentera