Månfågel – Ingelin Angerborn

Månfågel är den första bok jag läser av Ingelin Angerborn men det kommer inte bli den sista.

Månfågel handlar om 14- åriga Vendela som känner sig ensam och övergiven, hennes bästa vän har flyttat till London och det är sommarlov. Vendela skriver i desperation ett brev om sin ensamhet och gömmer det bland stenarna vid åkanten, men mystiskt nog får hon svar på sitt brev.

Det här är en bok som blir finare och finare ju längre sidorna går. Den är spännande, mystisk och lite övernaturlig men den handlar också om svåra saker som förlust och saknad och mitt hjärta värker för Vendela. Månfågel riktar sig mot åldern 9-13 men kan säkert passa ungdomar även något år äldre. Jag tyckte Månfågel var en fantastiskt fin liten bok och jag kommer definitivt läsa fler Angerborn.

Andra som läst: Barnboksprat, Bokomaten, Lingonhjärta, Lyran.

5 reaktioner på ”Månfågel – Ingelin Angerborn

  1. Den är superbra kom på mig själv att faktiskt sakna karaktärerna efter att jag hade läst klart den. Läs min recension på bloggen också och diskutera lite 😀

Kommentera