Många boktips på H

Bokstaven H var ganska väl representerad i hyllan, jag valde noga och kom fram till den här fina högen med böcker:

Hemligheten på perrong 13 var min första alldeles fantastiska läsupplevelse och Boken med stort B som gjorde mig till bokmal på riktigt. Alla Eva Ibbotsons böcker är bra men den här är underbar, en berättelse om det underbara landet Ön där prinsen Raymond blir bortrövad och ett väldigt osannolikt räddningsteam sänds ut för att hitta honom. Fylld av underbara ord som guppel och fantastiska namn som Dufs och Gurkintrud.

En annan bok(serie) som betytt oerhört mycket för mig är Harry Potter, och det var väl egentligen oundvikligt att jag skulle ha med de böckerna på min lista. Jag tycker den allra bästa boken är sista, The Deathly Hallows, och därför fick den vara med på bilden.

En nyare bekantskap är Hans majestäts drake som jag läste i höstas. Jag sträckläste den och älskade blandningen av historiskt och fantasy – Napoleonkrigen kryddas med drakar och den här boken fick mig att vilja ha en drake ännu mer än innan.

Sist men inte minst blir en vampyrbok med en alldeles fantastiskt vacker framsida – Historikern av Elizabeth Kostova. Själva berättelsen är också den fantastisk, en ung kvinna utforskar arvet efter sin far och hittar en samling brev i hans bibliotek – brev som leder henne både till hennes eget förflutna och till mörka händelser i historien. Kostova suddar ut gränserna mellan historia och fantasi och gör det med bravur – jag sträckläste boken med andan i halsen och älskade.

3 reaktioner på ”Många boktips på H

 1. Jaha, eftersom du tog ”Harry Potter”, så kan inte jag göra det också. Men jag ska väl ändå kunna skrapa ihop några egna förslag.

  ”Havets djup” av Annika Thor
  Den tredje delen av fyra i den underbara serien om Steffi och Nelli, som räddas undan judeförföljelserna hemma i Österrike genom att skickas bort till Sverige.

  ”Hedningarnas förgård” av Vibeke Olsson.
  Den första delen av sex i en annan underbar serie, som handlar om människor i Romarriket. Huvudperson i de två första delarna är Callistrate, en slavinna i 200-talets Rom.

  ”Hästarnas dal” av Jean M Auel
  Den andra delen i serien om cro magnon-kvinnan Ayla, som vuxit upp bland neanderthalare.

  1. Hästarnas dal har jag läst (eller ja, jag har ju läst hela serien) men inte de andra. Men jag gillar Annika Thors böcker!

Kommentera