Mastodontköpstopp över och jag klarade mig (nästan)…

Jag hakade på Ord och inga visors grandiosa köpstopp sista oktober förra året, Jessica planerade ett år men med anledning av bokmässa och skräckhöstbeställning och lite sånt blev det planerat elva månader för mig. Till årets bokmässa, alltså.

Jag bröt mitt köpstopp två gånger men jag hade bra anledningar. Första gången en New York-resa, andra gången uttråkning i sommarstugan och sammanlagt köpte jag tre böcker vilket inte är mycket ändå, på elva månader. Jag räknar det som lyckat.

Faktiskt är det nog det allra första lyckade köpstoppet jag har haft, förmodligen därför att jag samtidigt läste hyllvärmare – ni vet, böcker som bara står och dammar hemma. Det var svårt att inte köpa böcker men det var också skönt att läsa de böcker jag haft dåligt samvete för att jag inte har läst utan bara lämnat till dammets barmhärtighet.

Nu är de flesta lästa, och mina hyllor är redo för nya, fina böcker (ehem…) Däremot blir det nog inte många böcker köpta i fortsättningen heller – först ska jag läsa klart höstens recensionsex, de sex böcker jag införskaffade på bokmässan och lite böcker jag släpat hem från biblioteket. Köper jag några böcker sen blir det nog mest kurslitteratur, men kanske slinker en och annan grafisk roman till min serieutmaning med.

(Och på tal om serieutmaningen, kolla in Bokstävlarnas seriesöndag idag!)

6 reaktioner på ”Mastodontköpstopp över och jag klarade mig (nästan)…

  1. Bara tre böcker på ett år låter väldigt lite. 😉 Men det är ju bra att du äntligen fick en hel del hyllvärmare lästa.

    1. Hehe, det låter omöjligt även så här i efterhand. Men tror det var kombinationen med hyllvärmarprojektet som gjorde att jag höll ut 😉 Och att jag tillät mig själv att beställa recensionsex..

Kommentera