Midsommaren och sträckläsningen

Att förra årets midsommarhelg med strålande sol och 25 graders värme skulle slå bakut i ett riktigt novemberväder i år var kanske egentligen att vänta. Men att det skulle regna i ett sträck från midsommarafton till söndag var kanske att ta i, kan jag tycka. Fast å andra sidan fick jag sitta inne vid elden och läsa i tre dagar och tre nätter (i den ljusa jämtländska sommarnatten sover jag väldigt lite) så egentligen gjorde det inte så mycket, det där med regnet.

Jag läste den rent förskräckliga – på ett bra sätt – Den förskräckliga historien om lilla Hon av Lena Ollmark och Per Gustafsson, den verkligt bladvändiga Jorden vaknar av Madeleine Bäck och den hjärtskärande Sista rompan av Kerstin Ekman. Annars lyssnade jag mest på regnet, badade i en iskall fjällbäck och tog en tur in i Norge och tittade på berg.

Vad läste ni?

 

6 reaktioner på ”Midsommaren och sträckläsningen

   1. Ja, det tyckte jag absolut. Lite feelgood och hjärtesorg (och översättningen borde kanske åkt en runda till genom korrekturen i vissa delar), men jag gillade den! 🙂

 1. Låter som en mysig midsommar ändå! Själv upplevde jag ungefär samma väder som du, men fick inget läst i alla fall! Jag får ta och rycka upp mig och läsa mycket på semestern istället. 🙂 Vad det nu blir för väder nu i juli.. 😮

  Kerstin Ekman förresten.. Tror det är dags för mig att läsa något mer av henne snart. Hon är SÅ bra! 🙂 Men för mig väntar nog fortsättningen på Häxringarna härnäst.

  1. Ja det var det! Läsväder är ju alltid lite mysigt, även om det var lite väl blött och kallt 😉

   Ja, Kerstin Ekman! Har läst Häxringarna under litteraturvetenskapen men det var en tid när jag läste så oerhört mycket böcker att den liksom inte fastnade i minnet. Jag har tänkt läsa om den någon gång och även läsa fortsättningen. Det känns som att jag kommer älska den om jag ger den lite mer tid.

Kommentera