Min sporadiska lässvacka

Eller, min lässvacka-som-bara-består-av-vissa-böcker kanske man hellre skulle säga.

Jag har läst väldigt mycket böcker i höst, i augusti och september har titlarna bara rasat på och det har varit underbart. I oktober och november har det blivit lite färre och jobbiga saker som händer har stulit mycket av min läslust. Som förra helgen, när jag verkligen ville ge mig på Sarah Waters Affinity men efter tio sidor insåg att jag helt enkelt inte orkade ta till mig den just nu. Den verkade underbar, men den var för mycket.

Då läser jag enklare böcker. Korta böcker, svenska böcker, böcker som inte kräver så mycket hjärnkapacitet. När jag inte orkar ens det, då lyssnar jag. Jag är inne på min fjärde ljudbok för hösten, efter Sankta Psyko, Dingo Dingo och en omlyssning av Sucka mitt hjärta men brist dock ej har jag börjat på mastodontprojektet Arn-serien. Det kommer bli många timmar och det fina är att jag kan göra andra saker när jag lyssnar, som att städa och laga mat eller promenera. Då är det ingen risk att tankarna flyter iväg till någonting annat och jag kan läsa även om jag egentligen inte har lust till det.

Vad gör ni när läslusten tryter?

8 reaktioner på ”Min sporadiska lässvacka

  1. Jag har också en lässvacka just u 🙁 sorgligt men sant, så jag har bara lyckats läsa 3 kapitel i ”Det blödande hjärtat” som jag började på för nästan 2 veckor sedan. Innan dess gav jag mig på ”Älskade syster” men den orkar jag faktiskt inte ta till mig…

  2. Jag brukar mest vara noga med att inte tvinga mig själv att läsa. Att bara läsa det jag tycker är roligt och ingenting annat (förutom skolgrejer då). Ofta blir det något lättsamt. Jag brukar få en lång lässvacka typ varje vår, men jag ska pröva att lyssna på böcker nästa gång! Har aldrig tänkt på det innan.

  3. Jag brukar mest vara noga med att inte tvinga mig själv att läsa. Att bara läsa det jag tycker är roligt och ingenting annat (förutom skolgrejer då). Ofta blir det något lättsamt. Jag brukar få en lång lässvacka typ varje vår, men jag ska pröva att lyssna på böcker nästa gång! Har aldrig tänkt på det innan.

    1. Ja, det tror jag också är viktigt, att läsa sådant som inte känns tvunget. Ljudböcker funkar kanon, åtminstone för mig. Det blir inte samma grej med att ta upp en stor bok och se hur många sidor man har kvar, och har man mycket att göra hemma så kan man som sagt pyssla med annat under tiden 🙂

Kommentera