Minirecensioner 1: två lysande grafiska romaner

9781631401442_200_locke-key-volume-6-alpha-omega_haftadLocke & Key är en av de mest lysande grafiska roman- serier jag har läst. Ett samarbete mellan Joe Hill och tecknaren Gabriel Rodriguez jag följt spänt i fem volymer. Den sjätte och sista delen Alpha & Omega gjorde mig verkligen inte besviken och berättelsen om familjen som flyttar till det mystiska Key House i Massachusetts efter en familjetragedi blev ännu mörkare och ännu tyngre. Spännande, groteskt och välgjort!

Här har jag skrivit om de andra delarna: Welcome to Lovecraft, Head Games, Crown of Shadows, Keys to the kingdom och Clockworks.9789170378041_200_kunskapens-frukt_haftad

En annan riktigt lysande grafisk roman jag läste för inte så länge sen, men av en helt annan sort, är Liv Strömquists Kunskapens frukt. Innan hade jag bara läst Ja till Liv! och även om jag gillade den så gillade jag Kunskapens frukt ännu mer. Vanligtvis är jag inte förtjust i svartvita grafiska romaner men herregud vad Liv Strömquist är bra, skarp och rolig! Kunskapens frukt är en slags fortsättning på hennes sommarprogram om mens, och här utvecklar hon sina tankegångar och funderar också på varför vetenskapen har haft så mycket fel om och ändå varit så intresserade av det kvinnliga könsorganet. Läs, människor, läs!

Minirecensioner på bloggen är ett försök att komma ikapp med mitt recenserande. Fyra eller fem lär det bli.

Kommentera