Mirakelverkstaden

Till Verkstaden kommer utbrända, trötta, sjuka eller andra individer som på något sätt inte passar in IMG_4796i samhällets ram. Verkstadens uppgift är att ge dem mening och återinföra dem i samhället som lyckliga medborgare. Mirakelverkstaden, kallas den ibland, och är också namnet på en mysig feelgood- pärla från Sekwa som visserligen i mitt tycke kunde fått bre ut sig lite mer i det mörka och svåra som den stundtals snuddar vid men inte riktigt vågar utforska helt och hållet. Men att Mirakelverkstaden är en bok full av vemod står ändå klart.

Det är mest en fin berättelse, och jag gillar att Valerié Tong Cuong på något sätt lyckas passa och fläta ihop de mycket olika människornas öden, skapar förståelse och sympati för varenda en. Jag kan inte låta bli att tycka att slutet inte riktigt lever upp till berättelsen. Men ändå var det en bok jag tyckte om.

Andra som bloggat om boken: Västmanländskan, Johannas deckarhörna, Nilmas bokhylla, Emilias bokstäver, Beas bokhylla, Dagens bok, Ugglan & boken.

Kommentera