Missa inte Sarah Waters i Stockholm!

Den 15 april tar jag tåget till Stockholm för då är en av mina absoluta favoritförfattare på besök i landet! Natur & Kultur passar på att bjuda in till releasefest för den senaste romanen Hyresgästerna. Jag läste den på engelska förra året, The Paying Guests, och älskade! Framförallt gillade jag 1920- talsstämningen och eftersom just det utlovas under kvällen så kan jag knappt bärga mig!

Inbjudan sarah watersNog går det väl inte att missa det här?

Skulle en dock, mot allt förmodan, inte vara Sarah Waters- frälst redan så rekommenderar jag varmt en total djupdykning i hennes författarskap. Om en är lagd åt det spökliga hållet så tycker jag att The Little Stranger är ett oerhört bra val, om det förfallna godset Hundreds Hall och de mystiska saker som börjar hända där. Mentala spöken eller verkliga? Den som läser får kanske se.

I samma kvarter rör sig Affinity, om ett fängslat medium och en kvinna som hälsar på henne i fängelset. Affinity är, tillsammans med Fingersmith, de två romaner av Sarah Waters som kanske berört mig minst. Att de ändå berört mig och att de ändå är oerhört bra romaner är ju ett fantastiskt betyg om en fantastisk författare.

Men de två böcker av Sarah Waters jag älskat mest är The Nightwatch, om död och förvirring i efterkrigstidens London, och så Tipping the Velvet, om svår och tung kärlek i det viktorianska England, om frigörelse och konventioner, svek och förlåtelse. Jag ser den som ett fullständigt mästerverk.

15 april. Vi ses väl där?

Kommentera