Missa inte Wolf Hall!

Det har väl varit svårt att missa att Wolf Hall i höst kommer ut på svenska på Weyler förlag. Men jag vill ändå göra lite reklam för den här för den är så fantastiskt bra och så fantastiskt välskriven! Jag läste Wolf Hall för ungefär ett år sedan och fascinerades av hur nära det engelska 1500- talet verkade genom Hilary Mantels ögon, hur fascinerande alla karaktärer beskrevs och hur fängslande språket var.

Dessutom blev jag nu påmind om att läsa uppföljaren, Bring up the bodies. Wolf Hall var inget mindre än ett mästerverk, faktiskt utsåg jag den till 2012 års bästa läsupplevelse. Behöver jag nämna förväntningarna på Bring up the bodies?

9187347075

8 reaktioner på ”Missa inte Wolf Hall!

    1. Ja! Skulle egentligen läst den i sommar var det tänkt, men det blev en fantasysommar istället eftersom jag bestämde mig för att läsa sommarkurs i fantasylitteratur. Men när jag slutat plugga i januari (om det blir som planerat) så är det inte omöjligt att jag läser den då 🙂

  1. Jag läser Wolf Hall nu, och visst är den fantastiskt bra. Det känns som om jag själv befinner mig i 1500-talets England. Som en fluga på den kungliga väggen.

    1. Visst är det precis så 🙂 Hon har ett fantastiskt språk, Mantel. Är väldigt nyfiken på om översättningen lever upp till det. Man kanske skulle läsa den på svenska också, bara för att?

Kommentera