Mitt just nu- läsande

I torsdags återupplivade Enligt O den evigt cirkulerande just- nu enkäten och eftersom jag också känner lite behov av struktur hoppar jag på (med lite förändringar):

Vid sängen: ligger en bok jag alldeles strax ska börja läsa: hyllvärmaren Angivarna av Bret Easton Ellis.

På soffbordet: Peter Høegs Fröken Smillas känsla för snö som jag är ungefär halvvägs i.

I handväskan: finns andra delen i Cornelia Funkes serie om bröderna Reckless, den heter Levande skuggor och den är så fin att jag vill ta med mig den överallt!

För utbildningen: läser jag Librarianship, an introduction och en hel del artiklar.

Läser jag lite då och då: Novellsamlingen Mysrys av Kim M. Kimselius, inte för att den är dålig utan för att det är en så himla bra bok att läsa lite då och då i.

Utmaningsbok: Fröken Smillas känsla för snö återigen, som är månadens utmaningsbok i den nordiska läsutmaningen.

På is: Som vanligt, Det andra könet som jag aldrig tycks hinna fortsätta med även om jag vill.

Borde jag börja med: Ännu fler artiklar ur kurslitteraturen..

Längtar jag efter att få läsa: The Casual Vacancy av J. K. Rowling som tillsammans med Levande skuggor är höstens bokhändelse nummer ett!

6 reaktioner på ”Mitt just nu- läsande

  1. Jag ska alldeles strax äntligen avsluta ”Fem pärlor till Jungfruns krona: Hustrun” av Maria Gustavsdotter. Och med äntligen menar jag inte att den är dålig, absolut inte, men det känns som om det har tagit väldigt lång tid att läsa ut den. Men idag har jag varit facklitterär och läst ett nummer av Illusterad Vetenskap.

  2. Gillade Det andra könet, väldigt intressant bok men oj så mycket jag inte höll med om – men det var nästan halva nöjet! I grunden har dessutom de Beauvoir många viktiga tankar.

Kommentera