Mitt bok- och läsår 2011

Året är snart slut och jag tjuvstartar med en lista på årets lästa böcker. 121 stycken blev det i år, åtta mer än förra året. För att läsa hela listan med länkar till recensioner, klicka här! Det finns recensioner på alla utom de två sista – för att inte dränka bloggen i recensioner får de vackert vänta på att bli recenserade till nästa år. Kolla för övrigt in hit imorgon, då blir det ett inlägg om de bästa böckerna 2011.

Årets läsning bjöd på väldigt mycket nya utmaningar, jag läste tyskspråkig litteratur (på svenska) inför Bokmässan 2011 och hittade många nya författare jag nog inte sprungit över annars. Jag har även hunnit börja med en utmaning inför 2012 års Bokmässa, Nordisk litteratur. Det blir nästa års läsutmaning och jag ska förutom det även försöka läsa mer böcker ur Mytserien. Jag tänkte också läsa mer böcker på engelska, det blev ovanligt få i år. Å andra sidan blev det ovanligt många böcker av svenska författare.

I övrigt var bland det roligaste som hände i bokåret att jag var Bloggambassadör för Bokmässan. Det var hur kul som helst och vi hann med en bloggträff i Göteborg i februari, en otroligt rolig Pressnatta och många olika intressanta seminarium.

Bokmässan var helt klart årets höjdpunkt och extra roligt var så klart att träffa alla bokbloggare!

Åter till den faktiska läsningen. I siffror har läsåret sett ut ungefär så här:

72 böcker av kvinnliga författare och 50 av manliga författare
29 ungdomsböcker och 4 ljudböcker
16 böcker lästa på engelska och 50 böcker lästa av svenska författare
En poesisamling och nio noveller.
4 böcker lästa av 3 olika Nobelpristagare
Uppfyllda litterära nyårslöften: Ingen bok läst ur Mytserien men 17 tyskspråkiga böcker lästa och jag har börjat på att läsa hyllvärmare. Godkänt!
Årets mest lästa författare – Cornelia Funke (5 böcker)
Bäst kommer i ett eget inlägg och sämst var Midnatt av Dean Koontz.

Hur har ditt läsår sett ut?

4 reaktioner på ”Mitt bok- och läsår 2011

Kommentera