Moment 22 enligt bokbloggaren

Det är en stor sanning att bokbloggaren i gemen läser mer än hen recenserar. Att to-be-read-högen visserligen ofta är meterhög men att recensera-högen ofta är ännu högre. Åtminstone tror jag det, med tanke på hur ofta de här högarna jämförs i bokbloggosfären.

Här börjar det bli bortom kontroll. Ofta brukar jag (jag vet inte om vi är fler?) tänka att jag har ju så många böcker att recensera, jag orkar inte just nu, jag läser en bok till istället. Och det är cirkeln.

Därför tänkte jag ägna resten av denna veckan åt mikrorecensioner, och komma ikapp med recenserandet en gång för alla. Jag vet inte ens om det här är möjligt, men önska mig lycka till. De flesta böcker kommer i alla fall att få mikrorecensioner, några få kommer jag orda om betydligt mer.

Tyvärr har jag ingen fysisk hög med böcker att recensera, då jag har svårt att behålla biblioteksböcker hemma när jag väl har läst dem (jag vet inte vad detta kallas, men jag misstänker att det är besläktat med att jag också äger en hel del olästa böcker). Jag bjuder istället på en lista med de böcker jag tänkt skriva några ord om innan veckan är slut:

Skuggorna – Katarina Wennstam
Dora Bruder – Patrick Modiano
Polarnatt – Frida Skybäck
Finding Audrey – Sophie Kinsella
Anna och den franska kyssen – Stephanie Perkins
All the bright places – Jennifer Niven
Déjà dead (Temperance Brennan #1) – Kathy Reichs
Mr. Mercedes – Stephen King

4 reaktioner på ”Moment 22 enligt bokbloggaren

  1. Jag ligger typ ännu efter vad gäller sommarens läsning, och sen var jag dum nog att åka på solsemester och läsa sju böcker till 😉

Kommentera