”Mörker, ja! Mörker, elände och ensamhet!”

Den senaste tiden har ett verkligt underverk till bok cirkulerat omkring i bloggvärlden: Jonathan Strange and Mr Norrell läses både här och där. Jag läste boken för tre år sedan och jag var som uppslukad och helt bortkopplad från omvärlden. Jag börjar bli verkligt sugen på att läsa om den, inte minst när jag slår upp de fina citat jag inte kunde låta bli att plita ner under läsningen.

Jag är som något som blivit kvar efter en begravning, dömd att gå omkring på gatorna och skrämma slag på folk när de tvingas begrunda sin egen dödlighet.

Har du läst denna fantastiska lilla (stora) pärla till bok?

27 reaktioner på ””Mörker, ja! Mörker, elände och ensamhet!”

 1. Jag har faktiskt inte läst den, även om det är en bok som jag gång på gång tänkt att ”det där verkar som något jag borde läsa”. Fick den i födelsedagspresent för några år sedan och satte igång att läsa men kom inte alls in i den, och så var det väl något annat som lockade istället, så det blev inte mer läst. Men den står där i bokhyllan, om lusten skulle infinna sig igen 🙂

  1. Jag hade också svårt att komma in i den. Den är väldigt mastig i inledningen, men när man väl tuggat sig igenom de första typ hundrafemtio sidorna så kan man inte lägga den ifrån sig, jag lovar 🙂

 2. Jag har faktiskt inte läst den, även om det är en bok som jag gång på gång tänkt att ”det där verkar som något jag borde läsa”. Fick den i födelsedagspresent för några år sedan och satte igång att läsa men kom inte alls in i den, och så var det väl något annat som lockade istället, så det blev inte mer läst. Men den står där i bokhyllan, om lusten skulle infinna sig igen 🙂

  1. Jag hade också svårt att komma in i den. Den är väldigt mastig i inledningen, men när man väl tuggat sig igenom de första typ hundrafemtio sidorna så kan man inte lägga den ifrån sig, jag lovar 🙂

 3. Jag påbörjade den för några år sedan men kan inte hjälpa det, blir lätt stressad av tegelstenar.. Det ”värsta” är ju att jag VET att jag skulle älska den. Innehåller allt en bra historia ska göra och folk man litar på gillar den ju..

  1. Jag tror absolut att du skulle gilla den! Som jag sa till Hannah så kan den vara lite seg att komma in i, men när man kommit förbi det så försvinner sidorna. Jag tror jag läste de sista 600 sidorna på en eller två dagar, jobbdagar till och med 🙂

 4. Jag påbörjade den för några år sedan men kan inte hjälpa det, blir lätt stressad av tegelstenar.. Det ”värsta” är ju att jag VET att jag skulle älska den. Innehåller allt en bra historia ska göra och folk man litar på gillar den ju..

  1. Jag tror absolut att du skulle gilla den! Som jag sa till Hannah så kan den vara lite seg att komma in i, men när man kommit förbi det så försvinner sidorna. Jag tror jag läste de sista 600 sidorna på en eller två dagar, jobbdagar till och med 🙂

 5. Jag har inte läst den ännu, men den är med i kill hyllvärmare-projektet! 😀 Pga. tjockleken får den nog vänta till sommaren dock, annars lär det ta tid att läsa ut den. 😛

  1. Hehe, ja den tar lite tid. Men som sagt så tar den mest tid att komma in i, när man väl gjort det går sidorna undan 😀

 6. Den har stått i bokhyllan ett tag, men nu blir jag sugen på att läsa den igen. I min pocketbok är texten så liten att jag funderar på att låna den på biblioteket så jag kommer igång med den.

 7. Den har stått i bokhyllan ett tag, men nu blir jag sugen på att läsa den igen. I min pocketbok är texten så liten att jag funderar på att låna den på biblioteket så jag kommer igång med den.

Kommentera