Mot ljusare (bok)tider

Jag uttryckte en viss besvikelse över bokvåren för inte så länge sedan. Då hade jag av någon anledning glömt av att det kommer två nya, intressanta ungdomsböcker i vår, båda från svenska författare vars debutromaner jag älskade: det är Fågelbarn av Christin Ljungqvist och Fågelhuset av Ester Roxberg.

Dessutom: en ny Andrew Taylor kommer komma i slutet på februari! Jag har läst Den amerikanske pojken och Bleeding Heart Square och älskade dem båda, jag har fortfarande kvar Anatomy of ghosts men The Scent of Death (bara titeln!) lät så intressant att jag kanske ger mig på den på en gång. Det är enligt uppgift en historisk thriller som utspelar sig på Manhattan under amerikanska frihetskriget – året är 1778 och historien följer en engelsman som skickas till New York och hamnar mitt i en mordhistoria. Jag är väldigt förtjust i mörka Manhattan- skildringar och väldigt förtjust i Andrew Taylors berättarspråk så det här kan väl inte bli fel?

fågelbarnfagelhuset-framsida-high

16156099

Kommentera