Mysteriet med min försvunna bok

Häromdagen beklagade jag mig på bloggens Facebook-sida om att en låntagare på mitt bibliotek satt och höll på Stalins kossor ungefär två veckor efter lånetiden gått ut. Jag reserverade den för över en månad sen och har den alltså inte i min hand än. Nu får jag dock ge en cyberursäkt till sagda låntagare (vem du än är…) för när jag idag frågade på biblioteket visade det sig att boken var återlämnad för två veckor sedan men av någon anledning har biblioteket ätit upp den (ungefär som tvättkorgen gör med sockor, typ). Den är alltså puts väck. Jag fick bibliotekarien att lova att ringa till det filialbibliotek där den senast visade sin nuna, och dyker den inte upp då får jag köpa den. Bah. Jag har visserligen en klausul i mitt köpstopp att böcker till den nordiska läsutmaningen får köpas ändå, men jag hade tänkt undvika det.

10 reaktioner på ”Mysteriet med min försvunna bok

 1. Åh, den boken är ju galet bra, så jag tycker nog allt att du kan höra undantag i ditt köpstopp för just den boken! Det var den första bok av Oksanen jag läste, och har senare läst Baby Jane, men den var inte ens i närheten av lika bra, tyvärr.

  1. Ja om inte bibblan hittar den inom några dagar så köper jag den, jag ska ju helst hinna läsa innan den 30:e när den ska recenseras 😛

 2. Oh, Oksanen har jag länge velat läsa. Men har lite svårt att bestämma mig för vilken! Har du något bra tips?
  Hoppas att du får tag i boken på smidigaste sätt snart i alla fall!

  1. It’s me again. 😛 Denna gång råkade jag trycka på ”enter” innan jag hade skrivit klart och då skickade kommentaren ”sig själv”.. :O Ber om ursäkt för klumpigheten!

 3. ja, men vid sådana här oförutsedda händelser kan man ju inte ta hänsyn till vanliga regler. Dyker boken inte upp så blir du ju tvungen att köpa den. Och nu när jag tänker efter kanske jag har den oläst i hyllan till och med.. som så många andra.. fyyyy.. på mig…

  1. Ja, men jag menar väl det 😉 Ska inte du också vara med i nordiska läsutmaningen då? Så kan vi kompisläsa den 😀

Kommentera