Några ord om ”Dyngkåt och hur helig som helst”

Jag har inte barn, inte familj och inte ens hund, så jag är inte alls i samma sits. Men jag har än så länge bara läst tre av Mia Skäringers samlade krönikor i Dyngkåt och hur helig som helst och jag känner ändå igen mig i hennes ton, i situationerna och i tankarna. Jag är väldigt fängslad av hennes sätt att beskriva vardagen och sätta fingret exakt på väsentligheterna i den, och skulle säkert sträckläst boken om det inte var så att jag har en riktig tegelsten på gång samtidigt: Stephen Kings It som jag nu fått låna igen från bibblan. Jag har inte kommit så långt eftersom jag haft 6-dagars jobbvecka den här veckan och bara är ledig en dag innan jag jobbar fyra dagar igen. På grund av vulkanutbrottet har det också varit mycket mer att göra än vanligt, så jag har mest varit för trött för att läsa när jag kommit hem. Nästa vecka ska vi iväg på en härlig 5-dagars skidsemester, men nog lär ett par böcker åka med i alla fall…

0 reaktioner på ”Några ord om ”Dyngkåt och hur helig som helst”

 1. fin ny blogg kerstin, är det du som tagit korten på headern (visst heter det så?)?
  mia skäringer är en underbar kvinna, vars show jag gärna velat gå på. det blev dock inget med det, så det kanske får bli boken till sommarn istället. 😉
  hoppas allt är bra med dig o ha det underbart på skidsemestern!
  kram kram

  1. Ja, det hade jag också gärna velat! Och boken rekommenderar jag verkligen!
   Tack 🙂 Och nej, det är inte jag som tagit korten. I wish 😉 Det är en färdig header från wordpress.
   Kram

 2. Ah. Är också nyfiken på Dyngkåt. It tror jag inte jag har läst, men såg filmen mååånga gånger när jag var yngre .. Läskig clown, det där 🙂

Kommentera