När bokhyllorna inte orkar med längre (dagens tips)

I förrgår upptäckte jag något ganska alarmerande: ett av mina bokhylleplan har fullkomligt bågnat till följd av att det fått bära alldeles för tunga böcker (men seriöst, vad ska man ha i en bokhylla om inte böcker och bör de inte tåla lite även om det är billiga Ikea-hyllor?) Jag blev lite småskraj över att den skulle ge sig helt så jag sågade till en bräda och kilade in emellan den och hyllan under, blev perfekt! Förutom att det inte var särskilt snyggt med en träfärgad bräda i en svart bokhylla, det blev fram med målarlåda och nu är det inte bara ett hyllstöd utan också ett dekorativt bokstöd som skiljer mina engelska pocket från mina svenska. Gult var en av få hobbyfärger jag hade hemma för tillfället så gula blommor blev det, men jag funderar på att ta en avstickare till Panduro imorgon (en av få affärer som för mig är lika farlig för plånboken som en bokaffär) och trycka dit några blåa blommor också. Eller röda kanske, mest för skojs skull.

På tal om min bokhylla så har en hel hög böcker fått göra plats för min (eller mammas, om man ska vara helt nogräknad) stereo som jag har saknat nu i snart två år. Äntligen slut på att spela skivor på datorn med kassa högtalare, det är en riktigt fin stereo som funkar kanon även om den snart har trettio år på nacken, inte illa! Igår nyinvigde jag den med I’m on TV:s debutskiva Plastic Paradise som kommer ut 3 november och som jag har recenserat för Kulturbloggen. I like!

0 reaktioner på ”När bokhyllorna inte orkar med längre (dagens tips)

  1. Jag har en stackars kasserad Billy-hylla som har fått flytta ut i förrådet och bli full med burkar med skruvar och färgpytsar och gummistövlar och sånt där. Det är lite sorgligt, men efter hemskt många flyttar, och 20 års trogen tjänst så klarade den inte av böcker längre… Ditt fina knep med uppstagning hade inte räckt, eftersom det var hela baksidan som dessutom bågnade, och gjorde hela hyllan väldigt instabil. (Och sen – let’s face it – så var den inte särskilt snygg längre; jag behövde många fler bokhyllor, och den här gamla ekfaneren fanns inte att få tag på, så det skulle blivit en salig blandning i mitt bibliotek. Men sorgligt är det, när en bokhylla inte längre kan användas…).

    1. Ja det är lite sorgligt när det händer! Men efter 20 års trogen tjänst kanske det var dags för pension med lite lättare saker än böcker ändå? Min Billyhylla har än så länge bara bott hos mig i snart tre år, jag hoppas den klarar sig många år till 🙂

      1. Tre år är ju ingenting, det kommer ju funka länge än. Jag tror att min bokhylla framför allt inte gillade att flytta så mycket. Billyhyllornas baksida kan lätt ta stryk, för den sitter ju inte fast med rätt lösa spikar (och jag drar mig till minnes en tanke om att jag kanske t o m skruvade isär alltihop, inklusive baksidan vid någon flytt, och det är möjligt att det slet ännu mer på den…).

        Whatever. Jag har nu en massa fina billysar i ljus björk i stället 🙂

Kommentera