När läsningen går alldeles för långsamt

Jag tycker faktiskt om Parfymen. Jag gillar att det är en annorlunda berättelse som lägger fokus på så många fler karaktärer än sin huvudperson och som ingående beskriver ett andra tiders Paris ur en verkligt ovanlig synvinkel.

Men det går verkligen segt med läsningen. Jag läser bara ett par sidor i den och sedan lägger jag den ifrån för mig till förmån för någon mer spännande bok (läs: John Ajvide Lindqvists Låt de gamla drömmarna dö), sen händer inte så mycket mer på ett par dagar innan jag tar upp den igen.

Vad brukar ni göra när ni faktiskt vill läsa ut en bok som verkar bra men som ni bara inte fastnar i? Ger ni upp och försöker om ett par månader igen eller tragglar ni er vidare ändå, i hopp om det stora miraklet när man börjar sträckläsa och inte kan släppa historien?

0 replies on “När läsningen går alldeles för långsamt”

 1. Tyvärr, måste jag nog säga, är jag en sådan som tvingar mig igenom även den sämsta boken. Vem vet, det kanske slutar så fantastiskt bra så det omkastar alla känslor för boken. (Det har inte hänt än, men vem håller räkningen ;))

  • Eli skriver:

   Jag ger heller sällan upp. Tänk om! Då hade man ju missat ett riktigt bra slut, om än kanske inte en helt bra bok 🙂

 2. Charlyene skriver:

  Om det är en bok som verkar bra, brukar jag sätta ett lässchema – japp, så strukturerad är jag. 🙂 Bättre att läsa ett par sidor varje dag än att inte läsa alls.

  • Eli skriver:

   Ja, speciellt om det är en någorlunda kort bok. Då tar man sig ju iallafall förhoppningsvis igenom den!

 3. Pocketprinsessan skriver:

  Det är svårt med de böcker man gillar men ändå inte fastnar i. Jag brukar lägga ifrån mig dem och börja om läsningen när jag verkligen känner mig på humör för just den sortens bok. Att tvinga sig igenom en bok har aldrig fungerat för mig. Det känns som bortslösande av tid och brukar ändå inte reslutera i den där fantastiska läsupplevelsen. Är det en bok jag är sugen på så blir den ju läst förr eller senare. 🙂

  • Eli skriver:

   Ja, man kan ju hoppas på det! Jag gör nog egentligen både och, jag har tvingat mig igenom många böcker men sällan blir det ju en bra läsupplevelse…

 4. Maria Tomsby skriver:

  Det är lite olika, ibland tar jag mig igenom och det är alltid värt det. Men det händer också att jag ger upp. Svårt att börja om på nåt man försökt förut, tycker jag.

  • Eli skriver:

   Det jobbiga med att ”tvinga” sig igenom en bok kan jag tycka är att man förstör läsupplevelsen lite… Om jag börjar om på något så börjar jag nog om helt från början och har förhoppningsvis redan glömt vad jag har läst så det blir en ny början!

 5. Boktokig skriver:

  Om jag verkligen vill läsa den så segar jag mig igenom den… fast då kan jag läsa lite annat emellan.

Kommentera