Nästa: Harry Potter- världen

Den senaste tiden har det varit mycket surrande om Harry Potter i den stora bikupa som är Internet. Pjäsen The Cursed Child har premiär i London nästa år, filmen Fantastic beasts and where to find them, baserad på boken med samma namn, går upp på biograferna nästa år och medan många gör förtjusta utrop ställer sig också många frågan: Kan inte J.K. Rowling lämna Harry Potter ifred?

Själv sällar jag mig till den första gruppen. Jag tycker det är fantastiskt intressant att Rowling utforskar världen före och efter Harry Potter, så länge det görs på ett innerligt och genomtänkt sätt och inte bara för pengarnas skull.

Och bevisligen finns det ett intresse. På biblioteket där jag jobbar är Harry Potter- böckerna ständigt och jämt utlånade och jag älskar att det fortfarande finns barn som upptäcker dem för allra första gången, nästan tjugo år efter att de först gavs ut. Jag minns fortfarande när jag fick första boken i julklapp, det var Harry Potter och de vises sten, jag var tio år gammal och hade aldrig hört talas om en trollkarl med ett ärr i pannan innan. I ottan på juldagen var den utläst.

Nästan tio år senare, när jag gick på gymnasiet, träffade jag en av mina bästa vänner Martin. Vi gick samma linje med ett år emellan och vi bondade, så som bara nördar gör, över Harry Potter och svartvit, analog fotografering som vi både läste en kurs om just då. Det är inte alltid jag är glad för att jag gick på en väldigt liten skola men när det gäller faktumet att de slog ihop första och andra ring i kurser med få deltagare så är jag faktiskt det.

Just nu sitter jag på ett tåg till Göteborg för att träffa Martin. Tillsammans ska vi göra en resa vi har planerat i flera år, till London och inspelningsplatsen för Harry Potter– filmerna i Warner Brothers studio. Vi ska också göra en annan sak tillsammans men vad det är, det får ni se sen. Eventuellt kommer det upp något tidsinställt inlägg och eventuellt bloggar jag något från London, annars hörs vi på onsdag!

6 reaktioner på ”Nästa: Harry Potter- världen

  1. Vad roligt! Jag fick den nyillustrerade Harry Potter och de vises sten idag, blev väldigt peppad av de fina illustrationerna!

  2. Jag tycker också att det är kul att Rowling fortsätter att utforska Harry Potters värld. Det känns att hon bryr sig om bokserien och inte vill exploatera den hur som helst, tycker jag. Ha så kul i London!

Kommentera