Nobelpristagare och Nobelbingo!

Årets nobelpristagare blev, kanske inte helt otippat, Tomas Tranströmer. Han var inte med bland mina kandidater men det jag vill minnas är att jag tyckt om hans dikter. Nu lästes de i en tid när jag pluggade litteratur och svalde verk som Brott och straff och Madame Bovary i en tugga, helst på de två dagar som var mellan föreläsningarna. Jag kan ha fel. Men jag ska försöka återupptäcka Tranströmer och jag vill minnas att han finns i min bokhylla. Det känns åtminstone roligt att det blev en pristagare jag kände till någorlunda.

Som avslutning blir det Nobelbingo à la Bokbabbel!

Har hört talas om författaren tidigare – 1 poäng
Har en bok av författaren hemma i hyllan – 1 poäng
Har läst en av författarens böcker – 1 poäng
Har läst flera av författarens böcker – 0 poäng
Gissade rätt – 0 poäng

3/5, inte helt illa med tanke på att senaste årens Nobelpristagare har varit ganska okända för mig innan de fick priset.

6 reaktioner på ”Nobelpristagare och Nobelbingo!

 1. Alltså, nobelbingo verkar inte vara min grej…1 ynka poäng för att jag vet vem han är…å andra sidan är jag ingen poesimänniska, så det kan ju spela en liten roll i sammanhanget…men jättekul att det blev en svensk!!!!!

 2. Alltså, nobelbingo verkar inte vara min grej…1 ynka poäng för att jag vet vem han är…å andra sidan är jag ingen poesimänniska, så det kan ju spela en liten roll i sammanhanget…men jättekul att det blev en svensk!!!!!

 3. Ja det var duktigt av dig, för fast jag är uppvuxen i Västerås så kände jag inte ens till att han kom därifrån förrän min malliga…ursäkta stolta svärmor talade om det för mig o att hon hade varit ute o fotat gatstenarna med hans texter som just nämda stad la ut sist de renorerade city…o det kände jag inte heller till.
  Får nöja mig med att maken är polare med bokmässans stora favoförfattare…. ja självklart Maria Montezami o hon är ju också ex. V-åsare…tänk vad den staden ska vara mallig nu….ja,ja..STOLT nu när det inte bara är ishockey el. bandyspelare som blir kända i den staden!
  Hm, hur går det ihop jag e ju uppvuxen i Västerås har spelat hockey o tog SM-guld, varför är inte jag känd???
  Ja just ja, jag måste ju skriva min bokförst…o det är därför du vill ha en bild av mig…så dum jag är <;-p

  Kramis ifrån Pockethexan som självklart ska skicka bilderna du ville ha, måste bara få låna dotterns dator (den som var med till mässan) men hon e hemma o e sjuk så det kan ta ett tag…ha det bra o det var väldigt trevlig att träffas o om du kommer till Huvudstaden får du höra vad dig så att vi kan återträffas o vara ute på galej igen!
  Han den där jag e gift med o som följde efter mig på mässan hälsar också!

 4. Ja det var duktigt av dig, för fast jag är uppvuxen i Västerås så kände jag inte ens till att han kom därifrån förrän min malliga…ursäkta stolta svärmor talade om det för mig o att hon hade varit ute o fotat gatstenarna med hans texter som just nämda stad la ut sist de renorerade city…o det kände jag inte heller till.
  Får nöja mig med att maken är polare med bokmässans stora favoförfattare…. ja självklart Maria Montezami o hon är ju också ex. V-åsare…tänk vad den staden ska vara mallig nu….ja,ja..STOLT nu när det inte bara är ishockey el. bandyspelare som blir kända i den staden!
  Hm, hur går det ihop jag e ju uppvuxen i Västerås har spelat hockey o tog SM-guld, varför är inte jag känd???
  Ja just ja, jag måste ju skriva min bokförst…o det är därför du vill ha en bild av mig…så dum jag är <;-p

  Kramis ifrån Pockethexan som självklart ska skicka bilderna du ville ha, måste bara få låna dotterns dator (den som var med till mässan) men hon e hemma o e sjuk så det kan ta ett tag…ha det bra o det var väldigt trevlig att träffas o om du kommer till Huvudstaden får du höra vad dig så att vi kan återträffas o vara ute på galej igen!
  Han den där jag e gift med o som följde efter mig på mässan hälsar också!

Kommentera