Nya härliga bokhögar..

…att lägga till dem jag redan har. Idag var jag på biblioteket och skulle lämna tillbaka några böcker som inte gick att låna om fler gånger (däribland en halvutläst Bitterfittan och eftersom jag har köpstopp får jag väl vänta tills den går att låna igen.) Emellertid följde tre Maria Lang med mig hem – det är ju sommar – och dessutom en ny bok jag inte har hört talas om av en av mina favoritberättare. Sagoberättaren Per Gustavsson (kanske mer känd som Mickel i Långhult) blev jag bekant med när jag gjorde mitt projektarbete om sagor och sagoberättare på gymnasiet, hans sagosamling Mickels sagor äger jag redan och tycker om så det var spännande med en ny bok. Göingesägner heter den och centrerar sig kring sägner och sagor runt Göingetrakten i Skåne. Jag tycker om att känna igen mig i böcker och även om jag inte har någon anknytning direkt till Göinge, så kommer min morfar från Brösarp som inte ligger så många mil ifrån och även min styvfar är från de trakterna. Skåne känner jag ganska väl, så roligt ska det bli att läsa boken!

Kommentera