Nygamla utmaningar (eller, utvärdering av årets nyårslöften…)

Jag brukar ju vara den som inte ger nyårslöften och i år bevisades det varför. Jag hade nämligen totalt glömt bort att jag faktiskt hade tre nyårslöften – eller jag kallade dem nyårsmål men same shit, liksom – för i år. I årets förmodligen första Tematrio lovade jag dyrt och heligt (nåja) att läsa olästa böcker i hyllan, att läsa Mytserien och att läsa tyskspråkig litteratur. Den senaste lyckades jag ganska bra med, den andra gick väl åt pipsvängen till men den första har jag åtminstone börjat med. Eller, jag har ju faktiskt inte läst några hyllvärmare än men jag har hoppat på Ord och inga visor-Jessicas projekt Kill hyllvärmare och i december ska det blir slag i saken också.

Idag pratar Fiktiviteter om Mytserien, hon har nyligen läst den underbara Penelopiaden av Margaret Atwood och det är ungefär så långt jag kommit med Mytserien också. Nu tänkte jag dock sammanföra löfte 1 och löfte 2 och läsa Phillip Pullmans Den godhjärtade Jesus och Kristus bedragaren som ingår i Mytserien och som jag har oläst i bokhyllan sen ett år tillbaka. Två flugor i en smäll, kan man säga.

Sedan tänkte jag fortsätta läsa både mytserie och hyllvärmare, det blir nog en upprepning av förra årets nyårsmål (om det nu blir några överhuvudtaget).

Har du läst några böcker i mytserien? Vilka får man inte missa?

Kommentera