Oläst och efterlängtat

Denna veckan i Tematrion vill Lyran ha svar på vilka tre författare vi inte har läst men som vi tror att vi skulle gilla. Jag har betydligt fler än tre på lager, men här är ett urval:

1. Kate Morton har surrat omkring i bokbloggsvärlden en del den senaste tiden. Jag har inte läst en enda bok av henne men jag är otroligt pepp på att göra det. Jag stod och höll i The Forgotten garden i Uppsala English Bookshop-montern på förra årets bokmässa men valet föll på Lionel Shrivers Double Fault istället (jag ville ju ha den signerad!) Det blir nog ett (till) inköpsförslag till biblioteket snart för inte en enda Kate Morton har de på engelska!

2. En annan författare som jag läst mycket om i bloggvärlden och som verkligen fått det att klia i bokköpsfingarna är Nicole Krauss. Jag vill läsa Kärlekens historia men kanske framförallt Det stora huset, speciellt efter Ord och inga visors fina recension i veckan.

3. Jag har länge trott att jag och Helen Fitzgerald kommer att komma utmärkt överens. Ändå har det inte blivit någon läsning. Kanske blir (ännu) ett inköpsförslag till biblioteket? Den här kanske?

12 reaktioner på ”Oläst och efterlängtat

 1. Ja, Nicole Krauss! Tyckte mycket om Kärlekens historia och även Stora huset, men hoppa över debutromanen Man utan minne. Har inte heller läst Kate Morton, men har också sett mycket skrivas om henne, så det får väl bli dags snart kanske 🙂

 2. Mmmm Kate Morton. Börja med The distant hours men läs henne gärna på engelska. Har förstått att översättningen inte riktigt gör henne rättvis.
  Sen påbörjade jag Det stora huset för ett tag sedan men blev så uttråkad så gav upp efter ca 50 sidor. Var lite för mycket utanför min trygghetszon just då 🙂 Kanske gör jag ett nytt försök någon gång…
  Helen Fitzgerald har inte jag heller läst. Ganska så sugen dock!

 3. Ja, Krauss läste jag min fösta bok av förra året. Kärlekens historia som jag fortfarande inte publicerat inlägg om kom jag på.. ligger ett nästan färdigt o skräpar i utkast, hehe. Älskade den. Älskade, älskade så det nästan är en ny favoritbok. Och Morton känner jag som du för. Skulle ju säkert gilla, det är jag helt övertyga om. men tjocklekarna på böckerna avskräcken en liten smula.. I alal fall närm an har så mycket annat som man också skulle vilja läsa.

  1. Ja, eller hur! Egentligen är det ju bara bra när tokbra böcker är sådär jättetjocka så de räcker länge, men problemet är att man ska våga ta sig an dem också…

 4. Nicole Krauss står också på min önskeläslista! 🙂 Att dessutom varenda kotte verkar älska hennes böcker gör ju inte saken sämre.
  Kate Morton började jag läsa för länge sedan (minns inte vilken bok; det var någon som handlade om brev), men gav upp rätt snart. Det var lite för ”tantromantiskt” för min smak. Typ Tamara McKinley eller Nora Roberts-stil. 😛 Annars verkar även hon vara en författare som de flesta gillar!

  1. Krauss verkar verkligen bra! Den enda risken är väl att man får för höga förväntningar. Jag har inte läst något av McKinley eller Roberts heller, faktiskt. Men jag gillar uttrycket tantromantiskt, haha 😛

 5. TVÅ böcker av Nicole Krauss var med på min Topplista i fjol – och jag gillar ju inte ens amerikansk litteratur särskilt mycket. Vänta inte -l äs!

Kommentera