Om

Underjordiska ting, fiktivt mörker, fantastiska ungdomsböcker. Tre av de saker som driver mitt läsande framåt. Jag är en ganska bred allätare i bokdjungeln men simmar gärna i skräck-och vampyrträsket och det mesta som har med sagor och fantasy att göra tilltalar mig. Fiktivt mörker alldeles särskilt, i de flesta former det kommer i.

Jag heter Kerstin Elisabeth, kallas för Eli (därav bloggnamnet) och är en 32 år gammal boknörd som fastnade någonstans i bokslukaråldern. Eva Ibbotson och Maria Gripe var de första författare jag älskade av hela mitt hjärta – och så fortfarande gör – och min första skräckkärlek var och är Astrid Lindgrens hemska spöke Skinn Skerping. Med en blodisande småländsk spökhistoria föddes en lika småländsk fantastikälskare. Numer bor jag i Jämtland där jag hittat mitt hjärta och där jag också får hålla på med det roligaste jag vet – böcker. Jag jobbar som barn- och ungdomsbibliotekarie och stöter på alla möjliga fantastiska böcker varje dag, särskilt bilderböcker som jag har en speciell plats i hjärtat för. Jag är förutom bibliotekarie även litteraturvetare.

2006 började jag blogga på en privat blogg, då var jag student på Växjö universitet (nuv. Linnéuniversitetet) och läste konst, språk och litteratur. 2010 fick den här bloggen sitt namn och 2014 fick den också ett eget hem här på elilaserochskriver.se. 2011 var jag och bloggen bloggambassadör för Bokmässan.

Om du gillar bloggen, följ mig gärna på Bloglovin, Facebook, Instagram och Twitter.

Kontakta mig i kommentarsfältet eller på elilaserochskriver[at]gmail[punkt]com

3 reaktioner på ”Om

  1. Hejsan! Skulle vilja fråga om du har blottad av pc cast i din ägo. Och skulle du isåfall vara villig att sälja den? Mvh Stephanie Svensson

Kommentera