Omdömden – Om Miramars konsert i Borås

Brukar som bekant ha lite svårt att hitta information om de underbara Miramar på nätet (allt finns på nätet – oooo ja) men då och då dyker det upp en kommentar som värmer hjärtat.

Kopierat från Miramars egen gästbok på http://www.miramar.nu, angående spelningen i Borås:

"Spelningen i Borås var fantastisk. Mauritzson satt på en stol och sjöng falskt. De andra såg glada ut."

Jag har aldrig läst en bättre sammanfattning. Vet du inte vilka Miramar är och vilken prestation Mauritzon stod för den 1 maj kanske du inte hajjar grejen, men jag får skriva detta för er som vet. Den sammanfattningen visste var i hjärtat den tog.

Även en av arrangörernas omdömen hittades på http://rodplanet.blogspot.com, under rubriken "Det finns alltid en bättre lösning än att ge upp!", vilket var förmodligen det också en rätt bra sammanfattning:

"Efter att bränt alla pengar på mobilen, blivit förkyld av vårregnet och irrat runt som en nackad kyckling kommer så till sist arrangören hem och upptäcker då att han visst glömt bort att man måste andas mellan varven. Så först tre dagar senare vaknar han upp och skriver dessa rader som ändå ingen kommer förstå sig på. Cirkel är sluten."

En svag aning i bakhuvudet säger åt mig att detta kan ha varit den spinkiga tonåringen i alldeles för stor regnjacka och med SSU- knapp på kappslaget som, glad men förvirrad, anvisade oss till "Röd Rock" på Allegården ("Tvärs över torget bara, den gula träbyggnaden") Först såg vi den inte. Kom sedan på att det var för att vi sökt efter en lite större byggnad än ett litet gult bygge som var i ungefär samma storlek som ett torp från 1800- talet.

Sammanfattningsvis kan en del guldkorn även hittas på nätet. Minsann.

(Fotnot: De bloggar jag läser, eller den musik jag lyssnar på, behöver eller behöver inte stämma överens med egna åsikter, och för övrigt är det inget du behöver fundera närmare på)

Kommentera