Onsdagsbokhög

Halva oktober har förflutit och hittills har jag hunnit nöjesläsa två seriealbum och en ungdomsbok. Bra böcker, för all del, men jag är svältfödd på nöjesläsning för tillfället och skyller allting på mycket plugg och mycket jobb. Jag vill läsa, men jag skulle behöva några extra timmar på dygnet. Minst.

För att muntra upp mig själv (eller ägna mig åt självtortyr snarare, kanske) plockade jag fram en hög med de böcker som jag faktiskt ska läsa så fort jag får lite tid över. Jag har många fler än så här liggandes på sängbordet men det är de här som kommer ägnas uppmärksamhet åt först.

IMAG0681

Timeless – sista delen i The Parasol Protectorate.

Snögloben av Amanda Hellberg – mycket nyfiken!

Possession – vår nästa bokcirkelbok och därför högprioriterad. Men helt ärligt, mysterier från det viktorianska England, universitetsmiljö och poeter så det bara dräller om det – vad kan gå fel här, egentligen?

Dear Life – har haft den här hemma i evigheter (faktiskt innan priset annonserades i torsdags och det är inte ofta med Nobelpristagare) men inte hunnit läsa. Nu börjar jag däremot undra om jag ska vänta med att läsa den eftersom det är hennes sista.

Slutligen, fyra seriealbum jag längtar galet mycket efter att läsa: sista två delarna i Locke & Key, tredje Zelda-albumet och femte delen av Buffy säsong 8.

Vad ska du läsa härnäst?

6 reaktioner på ”Onsdagsbokhög

 1. Jag håller fortfarande på att läsa ”Resan till den gyllene staden” av Kevin Crossley-Holland. Det borde gå fortare att läsa den än så här, men… Min nästa bok ska bli ”Kastellet” av Vibeke Olsson.

 2. Har fortfarande inte fått ändan ur och läst någon Gail Carriger, men är väldigt nyfiken på böckerna! so many books.. osv.

  Håller på med Delirium och sedan väntar En tid för mirakel (tema ungdomsdystopi – mitt val! – i bok/läsklubben jag är med i). Men efter det ska jag knäcka min King-oskuld och ge mig i kast med Duma Key! Peppen för det!!

  1. De är bra! Jag gillar dem starkt, framförallt huvudpersonen!
   Spännande! Har själv inte läst Duma Key men hört mycket gott om den 🙂

 3. He, he har precis börjat på fjärde ”The Parasol Protectorate”-boken : D Köpte hela serien i somras. Var lite skeptisk mot vissa saker i första boken, men steampunkmiljön vann över mig. Jag gillar alla uppfinningar och Lord Akeldama. Sen försöker jag överse med de, i mitt tycke, lite fåniga sexuella övertonerna – men hey….jag är säker på att det finns många som uppskattar dem. Men varför är det alltid vampyrerna som är feminina?

  1. Nämen vad kul, läste ut fjärde igår och började på femte idag 😀 (Har äntligen snott åt mig lite lästid 🙂 ). Jag var också skeptisk till vissa saker i början men jag tycker böckerna blir bättre och bättre! Och jag älskar Alexia och hennes kompromisslöshet, att hon aldrig ber om ursäkt för sig.
   Har också funderat lite över det där med vampyrerna och feminiteten, och att varulvarna är så typiskt maskulina. Å andra sidan tycker jag det luckras upp lite i just fjärde boken, framförallt på varulvssidan.
   Skulle vara intressant att analysera de här böckerna utifrån det perspektivet, är inte helt säker på vad Carriger vill med just det. Jag funderar på om en kanske ska se dem som ett sarkastiskt överdrivande av att de humanvampyrer som tagit plats i litteraturen de senaste åren varit så överjordiskt vackra – å andra sidan känns det ju som ett nedvärderande av det feminina och det sysslar ju Carriger verkligen inte med när det gäller Alexia. Mest lutar jag nog åt att det är en produkt av att vampyrerna styr modets nycker.. De kanske är en viktoriansk version av våra dagars Project Runway- divor? 😉

Kommentera