På kudde av gräs – Del 2 i Sagan om klanen Otori – Lian Hearn

Jag måste säga att jag totalt har kapitulerat för Lian Hearns saga om klanen Otori i det medeltida och smått fantasy- betingade Japan. Jag fullkomligt älskar hans nätta blandning av genuint framforskad historia och levnadssätt, blandat med svag mystik och märkliga förmågor hos det skygga Släktet.

I På kudde av gräs får vi följa huvudpersonen Takeo och dennes motvilliga utbildning hos Släktet, hans inre strid om vad som är rätt att göra och vad han bör göra. I en parallell historia berättas om Kaede och hennes längtan efter Takeo, hennes oro och hennes hjärtslitande ensamhet. Att ingen av dem är en perfekt liten hjälte är befriande, deras svårigheter och moraliska problem känns äkta. Historien behåller spänningen genom hela tiden och är nästan omöjlig att lägga ifrån sig.

Med små medel uppnår Hearn framförallt vackra och särskilda karaktärer, de är speciella och det är svårt att hitta ett upprepande mönster, vilket är väldigt befriande. Karaktärerna känns trovärdiga och spännande, och det är med spänning jag nu öppnar tredje boken…

0 reaktioner på ”På kudde av gräs – Del 2 i Sagan om klanen Otori – Lian Hearn

Kommentera