På resande fot i litteraturen – eller, efterlängtad läshelg

Efter några intensiva jobbveckor är det alltid fantastiskt att ägna en hel helg åt verkliga längt-böcker. En del av helgen kommer visserligen behövas ägnas åt vuxenlivet med sådant som städning, tvätt och matlagning men med en riktigt bra bok i öronen går även dylika sysslor in under begreppet ”läshelg”, tycker jag.

I helgen börjar jag läsa nästa bok i fantastisk- världsutmaningen: Frankenstein in Baghdad av Ahmed Saadawi. Jag läser också den efterlängtade uppföljaren till Falafelflickorna, Tack för allt! av Christina Wahldén. Jag ljudbokslyssnar också på Carry On av Rainbow Rowell.

Jag kommer alltså ägna de närmsta två dagarna åt en pastisch på Frankenstein i ett USA-ockuperat Baghdad, följa aspirerande detektiven Hawa i en svensk förort och gå på magisk skola i Watford tillsammans med Simon Snow.

Vilken värld besöker du just nu?

Kommentera