På spaning: tre fina teaterpremiärer i vår och sommar

Den här veckan ger sig Kulturkollo ut på spaning. Jag tog på mig spanarglasögonen och spanade igår på nya indiespelsläpp. Idag spanar jag på teater!

2018 hade Dunderklumpen av Teater Oberon urpremiär på Döda Fallets utomhusteater i Ragunda. Jag hade aldrig möjlighet att se den då men hoppas att jag lyckas komma iväg i sommar. Dunderklumpen – filmen och boken av Beppe Wolgers – är lite av en nationalklenod i Jämtland där jag bor och Döda Fallets utomhusteater verkar vara fantastiskt fin och stämningsfull.

Vampyrer. Teater. Sara Bergmark Elfgren. Kan det bli mer underbart? Jag kommer förmodligen inte ta mig de 102 milen till Malmö för att se Oscar Liljas försvinnande men åh, vad jag hade velat. Ni som har möjlighet, missa inte detta!

Men även i Stockholm rör sig Sara Bergmark Elfgren i gränslandet. Den 4 maj ska jag se Bortbytingen på Dramatens Elverket, en dramatisering av Selma Lagerlöfs novell som har urpremiär i vår. Bilderboken baserad på novellen, illustrerad av Maj Fagerberg, är ett av mina starkaste litterära barndomsminnen. Illustrationen nedan har ingen mindre än Johan Egerkrans gjort.

2 reaktioner på ”På spaning: tre fina teaterpremiärer i vår och sommar

  1. Tack för dina tips! Jag är så dålig på att se teater och borde verkligen gå oftare.

    1. Jag med! Fast jag älskar teater går jag inte jätteofta. Men försöker att se det jag verkligen är intresserad av.

Kommentera