På spåret

På spåret har i många år varit fredagsnöjet i familjen och jag tittar fortfarande på det ibland, geografi är riktigt roligt och frågesport tycker jag är ännu roligare!

Jag blev därför ganska förtjust i boken På spåret – 2500 frågor till hemmakupén. Det är ett spel utan spelplan kan man säga, en bok med numrerade frågor och en liten ”digital domare” i ena hörnet. Domaren håller koll på frågorna, hur många man har svarat rätt på och om man svarar fel får man det rätta svaret. Ganska finurligt, och man kan både spela mot sig själv eller i två lag. Däremot kan man inte vara fler än två lag, så är man många blir det fler i samma lag.

På sätt och vis saknar jag en spelplan, man är van att ha spelplan och kortfrågor och istället blir det ganska mycket bläddrande. Det jag också saknar är olika kategorier, frågorna är ibland lätta men ofta svåra och det inte uppdelat. Men det är ändå väldigt roligt, det är så pass mycket frågor att man inte direkt riskerar att få slut på dem och man kan också välja mellan att slumpa frågor och välja frågor själv. Det är en annorlunda spelform och vad som är extra roligt är att man faktiskt kan spela mot sig själv också, som en ren  utmaning. Jag gillar den verkligen!

Bokförlaget Max Ström, 2010.

0 reaktioner på ”På spåret

  1. Jag har också boken, och den ju uppdelad i kategorier, Världen, Europa, Sverige, Historia, Kultur & Nöje, Sport samt Djur och Natur!

    vi brukar köra kategorier, i med dosan på självvalda frågor, och när ingen vill vara med i lag tar vi fram papper och penna för poäng vilket fungerar riktigt bra!

    sen är det ju kul när man er % på rätt och fel!

Kommentera