Paranormal Activity

Paranormal Activity är en film jag totalvägrat att se, hur mycket min käre pojkvän än tjatat. Jag gillar skräckfilm, det gör jag, men även jag har en gräns och efter vad alla vänner som sett filmen berättat om den och om hur rädda de blev kände jag att min gräns gick någonstans där.

Men trägen vinner tydligen och förra helgen såg vi i alla fall då Paranormal Activity och efteråt kände jag inte mer än ett enda stort ”jaha?”.

Filmen berättar om Katie och Micah som flyttar in i en ny lägenhet för att bli av med ett övernaturligt väsen eller en ande som förföljer Katie. Men steg i huset på natten och dörrar som slår igen bevisar att Katie inte är fri och Micah köper en kamera för att filma ”spöket” på natten.

Låt mig först säga att det här är egentligen exakt sådant jag blir rädd av. Jag tycker att det mest skrämmande är den skräck som inte går att ta på, den onämnbara och den som bara visar sig som en skugga i ögonvrån eller som fotsteg på ett knarrande golv. Och visst är Paranormal Activity både skickligt filmad och innehåller en hel del element som borde skrämma vettet ur mig, men på något sätt gör det bara inte det. Kanske var den alldeles för hypad och kanske förväntade jag mig alldeles för mycket, det är möjligt att jag blivit livrädd om jag inte hört något om den innan.

Det är egentligen inget fel på filmen, den är inte dålig. Men – som jag har läst att folk gjort lite överallt – att jämföra den med klassiker som The Exorcist är kanske att ta i något.

0 reaktioner på ”Paranormal Activity

  1. Jämför den istället med The Entity. Jag blev iaf rädd. Just för att det är den osynliga skräcken.
    Blev väl knappast bättre av att en viss man här hemma knöt fast mitt täcke i fotänden och började dra det av mig mitt i natten…
    Nu har uppföljaren kommit. Kan inte säga att jag är sugen på den.

    1. Ja, jag borde ha blivit rädd också för det är just sånt som gör mig rädd. Jag tror det var hypen som förstörde allt…
      Men fy vad taskigt 😛 Jag avkrävde ett dyrt och heligt löfte av PM om att inte skrämmas på något vis om jag ens skulle överväga att se den 😉

Kommentera