Pärlor i årets höstutgivning

Sommaren lider mot sitt slut och med de lite kallare vindarna kom också en obönhörlig lust att koka te och bläddra igenom höstkataloger. Allra mest spännande titlar hittade jag i barn- och ungdomskategorin, den som också brukar få minst utrymme i media, därför fokuserar jag på den. Här finns så mycket spännande! (Alla länkar längst ner i inlägget.) Vad sägs om en ny av Emma Adbåge (hurra!), Lina Neidestams första bilderbok (kan det bli annat än bra?) och ett återseende av Olle och Bolle (jag tänker fortfarande på den fantastiska bilden av mammans tomma, stirrande blick på balkongen i Olle & Bolle är bröder och känner så igen mig, även om jag inte är förälder).

För mellanåldern kommer böcker av två av mina stora favoriter, Mårten Melin och Kerstin Lundberg Hahn. Det brukar inte gå fel! Bland faktaböcker hittas böcker av Clara Henry och Katarina Wennstam, och så Gamer av spelskribenten Effie Karabuda. Spännande!

Höstens största längt är dock Ann-Helén Laestadius fortsättning på Tio över ett, Inte längre min. Jag bävar också lite för jag tyckte Tio över ett kändes så avslutad. Jag längtar också efter Slutet av Mats Strandberg och efter sjätte delen i Varelserna.

Det jag saknar lite i förlagens höstkataloger är översatta böcker, mest svenska som jag lade märke till. Jag hoppas hitta fler översatta böcker under hösten. Vad har ni för tips?

Bilderböcker

Rysliga förskolanLina Neidestam
GropenEmma Adbåge
Olle och Bolle handlar – Charlotta Lannebo och Ellen Ekman

Mellanåldern

IsdrottningenMårten Melin
Min hemliga tvilling – Kerstin Lundberg Hahn
Spionen i äppelträdet – Christina Wahldén

Ungdomsböcker

Om vi bara kunde byta kroppar med varandraJohanna Nilsson
SkamlösAmina Bile, Nancy Herz, Sofia Nesrine Srour, Esra Röise
Inte längre minAnn-Helén Lastadius
SlutetMats Strandberg
Inte din brorMalin Stehn
Paradisets barn (Varelserna #6) – Magnus Nordin, Staffan Gnosspelius

Fakta

Har du ingen humor?Katarina Wennstam
MonsterbestiariumBo Eriksson Lina Blixt
Mot framtidenClara Henry
GamerEffie Karabuda

2 reaktioner på ”Pärlor i årets höstutgivning

Kommentera