Pausfågel

Knappt hade jag deklarerat att bloggen inte skulle eka tom under sommaren förrän den gjorde just det i en hel vecka. Nåväl. Jag har väl mer eller mindre haft mina skäl och bristen på tid är ett stort sådant – vistelse på landet utan täckning eller fungerande internetuppkoppling är en annan. Sedan sist har jag begett mig mot släkten i de småländska skogarna, umgåtts med familj och vänner och upptäckt att ett inlämningsdatum för en av sommarkurserna hotade vid horisonten (imorgon). Följaktligen satte jag mig ner igår kväll med uppgiften, fortsatte idag och självklart är det just i inlämningspressen jag känner att jag måste blogga också.

Läst, har jag däremot inte gjort så mycket utöver kursböckerna. American Gods går framåt sakta men säkert och snart kommer det en första läsrapport. Jag är alldeles överförtjust, kan jag avslöja redan nu. Faktiskt har jag, för att den ska räcka längre, börjat på en annan bok också. Nordens herrar, tredje boken om 800- talets England för att vara mer exakt! Hittills är den ungefär som den andra, okej underhållning för stunden men kanske ingenting jag kommer minnas för evigt.
Det är däremot något som jag tror American Gods kommer vara.

Vad läser du?

15 reaktioner på ”Pausfågel

  1. Jag läer just nu ”Riddarkungen” av Kevin Crossley-Holland (skönlitterärt) och ”Vad vet du om islam?” av Shahrukh Husain (facklitterärt). Och vet du vad jag hittade på Dollar Store i Sundsvall i m,åndags? Jo, ”Överenskommelser” av Simona Ahrnstedt! (Tidigare har jag bara läst den i en förkortad version som följetong i Hemmets Journal).Och jäpp, jag fastnar lika mycket i den varje gång. Feberläsa är det rätta ordet!

  2. Kul att läsa böcker man känner kommer fastna, jag är precis klar med Flyktpunkten av Val McDermid och det var just en sådan, en bok som sitter kvar och berör. Just nu håller jag på med ”Vilar i era outtröttliga händer”, inte hälften så bra men som du beskrev det: ”okej underhållning”.

    1. Ibland behöver man läsa sådana böcker också! Om varje bok skulle beröra lika mycket kanske det bara skulle bli tufft..

  3. Som alltid en salig blandning. Paradisträdgården, Dagarna med farmor och Den bästa dagen är en dag av törst. Lyssnar också, på Och bergen svarade. Du ser, härlig mix 🙂 önskar dig en skön midsommar!

  4. American Gods var en av dessa böcker som sitter etsad i min själ, om jag har någon, men du förstår vad jag menar. Jag håller med Marie/SB häruppe….folk som inte gillar den har bara inte förstått hur bra och epic den är.
    PS. Om du gillar American Gods så kan jag tipsa om att det finns en novellsamling vid namn ”Fragile Things” där en huvudkaraktär figurerar. Sen har vi ju en hel bok där en annan karaktär är av vikt….men jag vill inte spoila något så när du är klar och gett omdöme så ”holler”.

    1. Jag förstår precis vad du menar! Ska absolut lägga den titeln på minnet, känner att jag kommer att ha svårt att släppa den här boken när den är utläst!

Kommentera