Pocket och prassel- svar till min hemliga bokvän

* Vilken genre eller författare gillar du bäst?
Svårt att säga, jag är ganska mycket av en allätare men kanske är skräck min största kärlek i genredjungeln. Jag gillar allt som har med skräck att göra, men gärna ruggiga spökhistorier à la Henry James The turn of the screw, övergivna hus på engelska landsbygden och så vidare. Vampyrer och gärna blodiga sådana står också högt i kurs, zombies är inte lika kul. Men jag gillar också fantasy, historiska romaner, speciellt sådana som utspelar sig i 1800-talets England, och deckare. Det enda jag egentligen inte läser är biografier och ”Based on a true story”- typ. Brukar inte fängsla mig.

* Vilken genre eller författare är du nyfiken på?
Jag är inte direkt nyfiken på någon speciell genre, men jag är hemskt nyfiken på Elizabeth Hand och Gillian Flynn som jag inte läst något av än. Här finns fler författare och böcker jag är nyfiken på.

* Vad har du läst, men tänkt ”Aldrig mer!” om..?
Dan Brown, Ernest Hemingway och Denise Rudberg. Och svensk arbetarlittertur är jag inte så förtjust i heller.

* Finns det någon författare som du samlar på? Har du allt?
Det finns flera. Jag har allt av J. K. Rowling, Stephenie Meyer, Edgar Allan Poe och John Ajvide Lindqvist, det mesta av David Eddings och Anne Rice. Jag har börjat samla på Maria Lang och Joyce Carol Oates men har inte så många av dem ännu.

* Finns det någon lista publicerad, över vad du har läst genom åren?
Inte varje år, men jag har för 2008, 2009 och 2010.

* Annat litterärt, värt att veta..?
Jag läser gärna på engelska, annars kommer jag inte på något. Uppdaterar efter hand.

* Vad äter du för godis?
Jag är allätare! Är dock mer för choklad och lakrits än sega råttor, kanske. (äter inte gelatingodis och det är ju oftast segt)

* Naturgodis – ätbart eller inte..?
Absolut ätbart och till och med väldigt gott.

* Dricker du te eller kaffe? Favoriter? Odrickbart?
Jag dricker både te och kaffe och jag gillar de mesta sorter, men just när det gäller te är jag förtjust i grönt te och teer med roliga smaker. Inget är odrickbart, inget som jag smakat hittills i alla fall.

* Hobby?
Böcker är väl kanske alldeles för uppenbart i den här enkäten men det är ju faktiskt mitt största intresse, tillsammans med musiken som också är en hobby. Jag älskar också att fotografera och tycker om att måla och pyssla.

* Favoritfilm?
Gah, den eviga frågan! Jättesvårt, men antingen Sagan om Ringen eller Borta med Vinden.

* Favoritmusik?
”Jag är allätare” börjar ju bli lite tjatigt vid det här laget men jag lyssnar på det mesta, alltifrån folkvisor till pop, rock och hårdrock. Dock håller jag mig undan från ”radioskval” och mycket av populärmusiken samt rap, techno och hiphop. Mina favoriter är Pink Floyd och Muse, bland många andra.

* Stjärntecken? Favoritfärg?
Fisk, och blå.

* Samlar du på något?
Förutom böcker och cd-skivor? Det skulle vara dammtroll under sängen då…

Kommentera