Poesi, äventyr och skrivande – Litteralund dag 1

Litteralund inledde med pompa och ståt. Vi välkomnas i ett universitetshus där trappan i sedvanlig Litteralund- anda klätts om till boktitelpoesi. Vackert så det förslår.

Tisdagens inledande program visade på bredden och djupet i den finlandssvenska och svenska barnbokspoesiutgivning vi ser just nu. Linda Bondestam, Jenny Lucander, Annika Sandelin och Lena Frölander-Ulf framförde en sällan skådat diktvarieté och samtalade.

Vidare lyssnade vi under tisdagen på bilderbokskonstnärer prata om inspiration, prestation och frustration. Petrus Dahlin, Ylva Hällen och Lena Frölander-Ulf gav sig in i äventyret och det var en fin och spännande diskussion om en genre som glömts bort lite, mycket i skymundan av fantasyn. Själv älskar jag äventyret, nästan lika mycket som fantastiken.

Fantastiskt var också att lyssna till Johanna Thydell och Jessica Schiefauer prata om skrivprocesser, om att skriva för unga och att få unga att skriva. Avslutningsvis lyssnade vi till konstnärer från fyra olika länder tala om bilderböcker. Åh vad jag älskar bilderboken och dess tusen möjliga sorters läsare.

2 reaktioner på ”Poesi, äventyr och skrivande – Litteralund dag 1

Kommentera