Projekt Att Slutföra det jag Påbörjat

När jag häromnatten hellre ville sitta uppe och uggla än snällt ligga ner och sova, fördrev jag några timmar med att dammsuga bloggen på ämnet ”serier jag påbörjat men inte avslutat”. Jag misstänkte nämligen, med anledning av det här inlägget, att det var en del. Att det var närmare 20 hade dock inte ens jag trott.

19 serier! 19 olika serier – alltså bokserier, inte grafiska romaner – som jag påbörjat men ännu inte avslutat. Hur ÄR det möjligt? Visserligen är nio av dem serier där alla delar inte ännu kommit ut och visserligen har jag bestämt mig för att, på grund av tycke och smak, inte slutföra en av dem (Vampyrerna i Morganville) men man kan tycka att jag borde kunna läsa klart resten, eller?

Jag kommer inte starta en regelrätt utmaning, för det har jag lovat mig själv att inte göra det här året. Men så länge jag har lust så kommer jag försöka läsa ut de serier jag påbörjat. Och inte börja på så många nya. Dessutom kommer jag för sakens skull att göra en punktlista, för även om nöjesläsningen är det högsta läsmålet i år så kommer jag nog aldrig komma över min förtjusning i att bocka av saker på en lista.

Först ut, serier jag börjat läsa och inte slutfört – där alla delar kommit ut. Några av de här började jag på för flera år sedan (de som är först på listan) och de har liksom runnit i sanden, några har jag nästan precis börjat på (och är väldigt sugen på att fortsätta med, även om jag kanske inte läser alla på en gång).

Övärlden
800- talets England
Amber
The Vampire Diaries
Locke & Key
The Parasole Protectorate
Buffy season 8
The forest of hands and teeth
Skämmerskans barn

Ännu oavslutade serier jag påbörjat och (förhoppningsvis) kommer slutföra så fort böckerna finns att tillgå:

Engelsfors
Torka aldrig tårar utan handskar
Judas barn
Anna
Spegelvärlden
The Passage
Divergent
Legenden om Morwhayle
Berättelsen om Blodet

Är du också duktig på att börja på serier utan att avsluta dem?

21 reaktioner på ”Projekt Att Slutföra det jag Påbörjat

 1. Jag läser ju väldigt mycket fantasy = det finns hur många bokserier som helst som jag påbörjat men ej avslutat! Ibland för att jag tröttnar efter ett antal böcker, ibland för att det helt enkelt inte finns fler böcker att tillgå för tillfället. Jag försöker att inte bli stressad av det. Det går ju alltid att läsa om lagom till att nästa del kommer ut.

  1. Tidigare har jag också försökt att inte bli stressad av det, men helt plötsligt känns det som att jag har hundra oavslutade projekt. Inte riktigt så många, såklart, men jag har nog börjat på fler serier än vanligt den senaste tiden.. Det går väl upp och ner, det där kanske.

   1. Ibland känns det som att det släpps väldigt mycket böcker som är delar av bokserier också, och då är det inte konstigt att det blir mycket påbörjat. Jag har i alla fall läst klart WoT i år, en bokserie som jag började läsa 1998. Så jag känner att jag har utrymme att påbörja några nya nu. 😉

    1. Ja, visst gör det! Vissa böcker har jag påbörjat utan att ha en aning om att det är en serie, och sen känner jag mig nästan lite tvungen att fortsätta läsa kommande böcker. Speciellt YA tycker jag väldigt ofta skrivs i serier..
     Det håller jag definitivt med om 😉 Jag gick bara tillbaka till bloggens början (2008), har jag börjat på någon serie tidigare än det så har jag nog förträngt det 🙂

 2. Jag har funderat på att kolla upp de där serierna jag läser, men vågar inte riktigt. Jag kan säga så mycket att de lätt är dubbelt så många som 19 🙂

  1. Hehe 😉 Jag ville inte heller veta siffran först men det kändes ändå bra när jag räknat. Inte lika förvirrat 🙂

 3. Skapligt duktig. Jag har väl ca 20 serier på gång för tillfället (inräknat manga). Nästan alla är pågående med några få undantag. Den senaste jag avslutade var The Southern Vampire Mysteries.

  1. Ja, är det pågående serier så är det ju inte mycket man kan göra för att slutföra dem! Jag blir nog mest stressad när jag inte har slutfört serier som jag vet finns ute..

 4. Jag har inte heller avslutat alla serier jag påbörjat, men ibland är det också för att jag inte längre frestats att läsa fortsättningen av olika anledningar. Ibland på grund av andras tankar om böckerna, men ibland också för att jag testat och inte kunnat… Sedan är det ju detta med att det kommer så mycket nytt hela tiden. Oj, oj, liksom. ;P (:

  1. Jag försöker verkligen med det där, att faktiskt lägga av en serie jag inte gillar (ordningsnörden i mig vill tvunget läsa ut serien bara för att, ändå). Men man ska ju inte läsa dåliga böcker, det finns det för många bra för 🙂

   1. Nej. Det håller jag med om. (: Jag borde bli bättre på att fortsätta läsa serier, det vet jag… Men samtidigt kommer den lusten förhoppningsvis krypande då det passar sig… (; (:

Kommentera