Rapportering av tyskautmaningen

I november förra året utmanade jag mig själv att läsa tyskspråkigt fram till september. Framförallt för att jag fick det otroligt roliga uppdraget att vara bloggambassadör för Bokmässan, men i förlängningen också för att jag kom på att jag läst väldigt lite tyskspråkig litteratur. Så här såg utmaningen ut, och så här har det gått:

Böcker jag läst innan utmaningen:

Momo eller kampen om tiden – Michael Ende
Den oändliga historien
Michael Ende
Bläcktrilogin
(Bläckhjärta, Bläckmagi, Bläckdöd) – Cornelia Funke
Faust
Johann Wolfgang von Goethe
Stäppvargen
Herman Hesse
Döden i Venedig
– Thomas Mann
Mor Courage och hennes barn
(drama) – Bertolt Brecht
Förvandlingen
Franz Kafka
Den sanningssökande hunden –
Franz Kafka
Processen
Franz Kafka

Böcker tänkt läsa under utmaningen (de jag faktiskt läst har jag länkat till mina recensioner):

Parfymen – Patrik Süskind
Buddenbrocks –
Thomas Mann
Älskarinnorna
Elfriede Jelinek
Samlade dikter – Nelly Sachs
Den unge Werthers lidanden
Johann Wolfgang von Goethe
På västfronten intet nytt
Erich Maria Remarque
I skuggan av min brorUwe Timm
Upptäckten av currywursten –
Uwe Timm
Reckless
Cornelia Funke
Tjuvarnas herre
Cornelia Funke
Golem –
Gustav Meyrink

Dessutom har jag läst:

DrakryttarenCornelia Funke
Igraine den modigaCornelia Funke
Ingen fara – Selma Mahlknecht
Cap Esterel
– Tanja Langer
HjärtdjurHerta Muller
Inbjudan till de våghalsigaDorothee Elmiger
ErebosUrsula Ponzanski
Vilken teater!Sigfried Lenz
Spökriddaren och hans väpnareCornelia Funke

Böcker lästa innan utmaningen: 12

Böcker jag tänkt läsa: 11

Böcker jag läst av dem: 8 1/2

Ytterligare böcker jag läst: 9

Sammanlagt har jag läst: 15 1/2

Fyra Nobelpristagare, en poet, sex ungdomsböcker och en rysare. Det blev ganska bra spridning på böckerna. Den halva boken är Thomas Manns Buddenbrooks som jag inte hann igenom innan jag var tvungen att lämna tillbaka den på bibblan och sen har det varit kö på den. Jag ska läsa klart den, någon gång.

Allra bäst då? Erebos och Spökriddaren och hans väpnare. Lätt!

0 reaktioner på ”Rapportering av tyskautmaningen

  1. Jag råkar äga en Buddenbrooks. Den står här i hyllan och väntar och väntar på att jag ska sluta gå förbi den varje gång jag letar efter nåt att läsa. Du kan ju låna med dig den och läsa på tåget hem om du vill…

    1. Nä de skickade inte den till mig heller till recensionsdatumet, så jag mailade och frågade om jag kunde få den..

Kommentera