Ravennas dotter – Meredith Ann Pierce

Ravennas dotter är den tredje och avslutande delen om den unga Aeriel och hennes kamp att vinna maken Irrylaths kärlek. I de två tidigare böckerna, Den fjortonde bruden och Vidundrens väg presenteras Aeriel och hennes kamp att förgöra Häxan och hennes sex vampyrer, och för varje bok lär läsaren känna Aeriel och hennes kamp för rättvisa närmare, och mer och mer om henne själv avslöjas. I Ravennas dotter börjar den sista striden närma sig och gåtan som följt berättelsen i de två tidigare böckerna får sitt svar.

Trilogin är väl uppbygd och väl fördelad, och de små funderingar man tidigare haft får svar i den tredje och avslutande boken som också är den bästa och mest spännande. Det var åratal sen jag läste de här böckerna sist och egentligen är de ungdomsböcker, men i Ravennas dotter tar verkligen både karaktärer, språk och berättelsen fart och den är spännande hela vägen, som de två tidigare inte riktigt var. Samtidigt är det en så nära sammanhållen trilogi att det inte går att läsa bara trean, och berättelsen får till slut en helhet som är bra, även nu.

0 reaktioner på ”Ravennas dotter – Meredith Ann Pierce

    1. Jag såg också Snövit-filmen alldeles nyligen! (Snow White and the Huntsman, inte Disneyversionen..) De verkar vara lite bortglömda, de här böckerna faktiskt.

Kommentera