Reflektioner från en tågresa

Man hinner tänka mycket på en tågresa. Speciellt på en som från början skulle vara tolv timmar men sedan utökas med en försening på sisådär två timmar. Allt man kommer fram till kanske inte är världsomvälvande men åtminstone verkar det ganska intressant just då.

*Varför stannar alla tåg i Ånge? Det här var fjärde gången på ett år jag har suttit på ett tåg och väntat i Ånge och dessutom var det tredje gången på samma år väntetiden varit över två timmar. Resten av sträckan Östersund-Stockholm-Alvesta brukar fungera exemplariskt men just Ånge verkar vara något slags norrländskt svar på Bermudatriangeln. Det är heller inte bara tåg, om du väntar på ett paket från posten så ligger det med nittionio procents säkerhet i Ånge och puttrar. Väntar. Kommer aldrig fram. Ånge är bannemej inget annat än ett stort svart hål.

*Litteratur går över landsgränserna, bokstavligt talat. Jag satt på ett tåg till Norrland bredvid en amerikansk turist som läste en bok av en svensk författare skriven på engelska. Boken ifråga verkade dessutom handla om en amerikansk familj i 1930- talets Tyskland.

*Man kan få boktips överallt, även på ett tåg. Se ovanstående punkt.

För övrigt var det en trevlig men ganska stressig resa, det blir liksom så när man ska tillryggalägga ungefär tvåhundratjugo mil på fem dagar och däremellan besöka ett bröllop – speciellt när man inte bara är gäst utan av bruden har fått hedersuppdraget att även agera fotograf. Stressen blir liksom lite extra stor när man inte bara är nervös för tal som ska hållas under middagen utan när även systemkameran lägger av mitt i alltihop och man får förlita sig på sin lilla automatiska digitalkamera som har en sisådär fem år på nacken. Trots det blev jag väldigt nöjd med bilderna (jag vågade till och med hålla mitt tal) och innan jag går och lägger mig för att ta igen ganska många timmars förlorad sömn så tänkte jag visa två av mina favoritbilder från bröllopet:

Inte bara två fantastiska människor utan också ett makalöst vackert brudpar som fick ett otroligt fint bröllop. Jag var så glad att vara där! ♥

2 reaktioner på ”Reflektioner från en tågresa

Kommentera