Så var det slut på semestern.

Jag är hemma igen men har fortfarande stora brister på internet-fronten så det blir lite sporadiskt bloggande tillsvidare. Förhoppningsvis ska jag lyckas skriva mer än jag gjort nu, i alla fall. Det blir inget midsommarfirande i Tullingsås för mig detta året, jag jobbar hela midsommarhelgen och är lite ledsen eftersom förra midsommaren i Tullingsås var sjukt, sjukt rolig! Vi grillade, badade både mitt i natten och i soluppgången (väldigt tjusigt var det) och lekte krig med Janssons airsoft-gevär på ängen. I år var det planerat både brännboll och fotboll och jag får inte vara med. Just i år också..

Nåja. Jag har ju en hel massa böcker att läsa fortfarande så det får väl gå ändå. Jag har ju faktiskt haft en väldigt trevlig helg, öl och fotboll med pojkarna på O’Learys i lördags och så två filmer i söndags med PM. Jag har länge velat se Richard Curtis- komedin The Boat that Rocked så det gjorde vi och den var helt okej, men kanske inte så bra som jag hade trott och alldeles för lite Bill Nighy för min smak. Den andra filmen vi såg var Närkontakt (The Fourth Kind) och den var inte alls så bra som jag hade trott. Flera av mina vänner har sett den och kallat den skräck/sci-fi men jag fastnade inte alls.

Filmen är baserad på verkliga händelser, en liten stad i Alaska är drabbat av eviga mord och försvinnanden och när psykologen Abbey Tyler börjar reda i härvan hamnar hon själv i fara. Det är utomjordningar som står för försvinnandet men ingen tror på Abbey när hon försöker förklara, allraminst när hennes egen dotter försvinner. Filmen delas upp mellan fiktion och ”verkliga” inspelningar, hur verkliga de är ska jag inte spekulera i men för mig känns alltihop ganska mycket som en bluff och jag är inte det minsta övertygad. Jag, som annars har lätt för att fastna i historier och jämt är lättskrämd. Men, nej. Inget jag rekommenderar även om jag vet att väldigt många andra gör det.

Kommentera