Shhh! Tegelstensläsning pågår

Jag har faktiskt inte hunnit mer än drygt 200 sidor i Kristin Lavransdotter (jag har precis börjat på andra boken) men än så länge tycker jag mycket om! Nu när New York- resan (tyvärr) är avklarad och jag är hemma från Smålandsresan också så blir det nog mer läsning.

Risk för bloggstiljte, med andra ord. Men några inlägg blir det i veckan, med bild och allt. Jag fyllde år förra veckan och har därmed utökat bokhögarna här hemma utan att bryta mitt köpstopp. Win-win!

Vad läser du?

19 reaktioner på ”Shhh! Tegelstensläsning pågår

 1. Jag har just läst ”Jenny” av Undset, och är sugen på mer av henne. Den här Lavransdotter låter ju bra, kanske får bli den 🙂

  1. Än så länge är Lavransdotter väldigt bra! Jag tänkte också ge mig på Jenny sen, jag har verkligen fått mersmak jag med 🙂

 2. Jag håller som bäst på med Victoria Benedictssons ”Pengar”, men vet inte riktigt vad jag ska tycka om den än 🙂

  1. Åh, jag har aldrig läst någonting av Benedictsson ännu men har tänkt det länge! Vore kul att se vad du tycker när du läst ut den 🙂

 3. Jag läste ”Kristin Lavransdotter” för, hjälp, sju och ett halvt år sedan var det! Men jag säger inget om den nu förrän du är klar. Själv läser jag just nu ”Fem pärlor till jungfruns krona” av Maria Gustavsdotter.

 4. Just nu läser jag Tehanu av Ursula K. LeGuin. Det är motvilligt för den är inte alls bra tycker jag, men jag måste eftersom det är kurslitteratur. Mest längtar jag efter att få läsa allt annat jag har hemma! Vad handlar Kristin Lavransdotter om ?

  1. Jag har läst första boken i Serien om Övärlden av LeGuin men den fångade mig faktiskt aldrig.

   Kristin Lavransdotter utspelar sig i Norge under 1300- talet och följer Kristin genom hennes liv från liten flicka till (antar jag) hon blir gammal. Jag har inte läst så mycket än! Men än så länge är det både historisk roman och kärlekshistoria av rang och jag gillar jättemycket 🙂

   1. Ja, i den kurs jag läser så ska vi läsa första och sista delen i övärlds serien. Den första delen fångade mig inte heller även om det fanns mycket tänkvärt i den.
    Kristin Lavransdotter ska jag komma ihåg den låter som min kopp te när du beskriver den! 🙂

    1. Jaha, det är sista boken i övärldsserien? Då är jag med 🙂 Men vad trist att ”tvingas” läsa första och sista delen i en serie, jag hade grämt mig över att missa alla delarna emellan. Känns fel på något sätt. Men om serien ändå inte är bra så gör det kanske inte så mycket 😉

     1. Ja det är sista boken. Visst förvirrar det lite att inte ha läst de två mellersta delarna, men samtidigt så skriver LeGuin på ett sånt sätt att hon berättar vad som hänt i de tidigare delarna. Känns inte som jag missar något.. 🙂

   2. Jag tycker faktiskt inte att kärlekshistorien mellan Kristin och Erland är särskilt fängslande, trots att så många andra verkar ha tyckt det (deras förhållande är alldeles för ”dysfunktionellt” för min smak). Däremot gillar jag historiska romaner i allmänhet, och jag tycker att Sigrid Undset beskriver 1300-talets Norge riktigt bra. Hon fick ju också Nobelpriset, och det främst för just ”Kristin Lavransdotter”. Intressant nog var han också katolik, så det är inte konstigt att hon skrev om medeltiden, då vi ju var katoliker även här i Norden.

    1. Jag tycker också hon beskriver medeltidens Norge riktigt bra! Kärlekshistorien har inte kommit så långt att jag kan lägga ett slutomdöme om den men än så länge kan jag säga att det jag tycker är mest intressant är att följa Kristin själv.

  1. Det där har jag också gjort, ratat böcker för omslaget. Och omslaget till Kristin… är ju faktiskt inte sådär jätteinbjudande. Men innehållet är betydligt bättre, det lovar jag 🙂

 5. Jag läser just nu en turkisk roman, ”Böner som faller till marken”. Den börjar bli rätt seg och har ganska jobbigt språk… I början tyckte jag mkt om den. Men men. Efter den ska jag läsa Moodyssons nya bok, Tolv månader i skugga. PEPPEN på det alltså. Och sedan blir det Vallgrens ”Havsmannen”. Pepp även där! Hoppas Kristin Lavransdotter fortsätter vara bra.

Kommentera