”Se, döden på dig väntar” (skräckläsningshelgen är här!)

I helgen är det så dags för det årliga Halloween-firandet (egentligen på måndag, men jag tycker vi läser skräck i helgen i alla fall!) Precis som Bokomaten gillar jag Halloween och tycker inte heller det behöver utesluta Alla helgons dag, så det blir därför en favorit i repris från förra året och jag tipsar om lite hemska böcker så här i en skräcklysten bokmals favoritårstid.

För de lite yngre är den rätt nyligen utkomna Spökriddaren och hans väpnare av Cornelia Funke en fantastisk bok, och inte fy skam även för äldre läsare. Häromdagen tipsade Anna om Spökjägarna av samma författare, även om jag inte läst så har jag hittills inte läst en enda dålig bok av Funke och även den lät jättebra!

Jag älskar en klassisk spökhistoria och även detta år kan jag inte låta blir att tipsa om en bok som recenserades här och var när den kom ut men som sedan inte har fått så mycket uppmärksamhet som den förtjänar,En natt på Daemon Hall av Andrew Nance. Den är en underbar, skräckinjagande ungdomsbok som placerar tio ungdomar i ett gammalt gotiskt hus där de berättar spökhistorier natten lång. Läs och älska!

Om man inte gillar familjen Cullen och andra mer eller mindre snälla vampyrer så tycker jag man kan läsa De som går igen av Marcus Sedgwick. Lite väl kort kanske men en väldigt bra historia.

När vi ändå pratar vampyrer, Dracula är ett säkert kort och ett måste om du gillar vampyrböcker. Det är inte för inte en sådan klassiker. Lite mindre kända är Carmilla av Joseph Sheridan Le Fanu och The Vampire av John Polidori men de är från ungefär samma tid och av den klassiska typen vampyrhistorier. Slängkappa is the shit.

Missa inte heller en av årets stora bloggsnackisar, Susan Hill. Jag har läst The small hand, men kanske ännu mer känd är The Woman in black. Nyligen inhandlade Lingonhjärta också Mrs. DeWinter, som bygger på Daphne de Mauriers skräckklassiker Rebecca. Varför inte läsa båda?

För ännu mer skräckläsningstips, klicka in här! Själv tänkte jag öppna Johan Theorins Blodläge i helgen och kanske, kanske återigen ta upp min underbara bok med Edgar Allan Poes samlade verk på engelska. Bara för sakens skull.Vad läser du i helgen?

Vem har skrivit boken i rubriken? Skräckplus i kanten till den som först skriver det i kommentarsfältet (utan att googla 😉 )

17 reaktioner på ””Se, döden på dig väntar” (skräckläsningshelgen är här!)

 1. Skräckhistorier är alltid roliga, även om jag tyvärr knappt läser dem nuförtiden. Det närmaste jag kommit är väl de mer klassiska ”skräckböckerna” (även fast det inte är helt rätt benämning), jag tänker på Lovecraft mm. Jag läste dock en hel del skräckhistorier för barn (eller unga) när jag var liten, kommer ihåg att jag tyckte om dem väldigt mycket, de var skrivna av diverse svenska författare. Rubriken vet jag inte vem som har skrivit, tyvärr :(.

 2. Kan det vara Maria Lang ?
  Jag har nog för livlig fantasi för skräckisar, får hålla mig till ”Byggare Bob” denna helgen 🙂

 3. Kan det vara Maria Lang ?
  Jag har nog för livlig fantasi för skräckisar, får hålla mig till ”Byggare Bob” denna helgen 🙂

 4. Läste mycket Stephen King som yngre, men nu är det en genre som jag nästan helt övergivit, tyvärr. Sist jag bleb ordentligt skrämd var faktiskt när jag läste Hypnotisören. Ett tag var den så läskig att jag fick sluta läsa, ensam hemma på kvällen som jag var. PS. Du har fått en till Liebster av mig!

  1. Jag vill inte heller alltid läsa skräck om jag är ensam hemma 😉
   Jag såg det, tack så jättemycket <3

 5. Läste mycket Stephen King som yngre, men nu är det en genre som jag nästan helt övergivit, tyvärr. Sist jag bleb ordentligt skrämd var faktiskt när jag läste Hypnotisören. Ett tag var den så läskig att jag fick sluta läsa, ensam hemma på kvällen som jag var. PS. Du har fått en till Liebster av mig!

Kommentera