Semester! (tre hela dagar)

Snart går jag på vad som är en väldigt efterlängtad men alldeles för kort semester. Tre dagar inklusive helg kanske inte är så där jättemycket semester att tala om men för mig blir det den sista semestern den här sommaren (jag hade faktiskt tre hela dagar i juni också). Men jag fick ett nytt jobb i maj och det är jag glad för så egentligen gör det inget, förhoppningsvis blir det mer nästa år. Något tidsinställt inlägg kommer kanske i helgen, möjligtvis blir det mobilbloggning också (om det finns täckning).

Hursomhelst så har min kärlek också lyckats få (sin enda) semester just imorgon och det firar vi genom att åka ut till sommarstugan. Självklart har jag packat alldeles för mycket böcker som vanligt men jag hoppas på rejäl läskoma! Igår läste jag hälften i den faktiskt vansinnigt spännande tegelstenen Falskt minne av Dean Koontz – vi är alltså vänner igen även om jag inte glömt de två senaste bottennappen – och resten tänkte jag läsa på bussen i eftermiddag. Sedan är det äntligen, äntligen dags att slänga mig över galet efterlängtade Wolf hall som jag verkligen sparat på till sommarläsningen. Jag har sjukt höga förväntningar!

Med mig följer också en deckare, Mons Kallentofts Den femte årstiden som jag är ganska nyfiken på trots att hans tidigare böcker har varit både bra och dåliga. Frågan är väl om jag ens hinner börja på den med två tegelstenar i väskan.

Jo, och så en till deckare – Inga pengar till Vendela. Vad vore en filt på gräset utan Maria Lang, liksom?

Vad läser ni i helgen?

14 reaktioner på ”Semester! (tre hela dagar)

 1. Ska bli spännande att höra vad du tycker om Wolf Hall. Jag hade skyhöga förväntningar på den, och har faktiskt inte ens läst ut den (och jag läser alltid ut böcker!). Borde kanske ge den en chans till?

 2. Är det ens lagligt att bara sex semesterdagar på en hel sommar?

  Nå väl, mina läsplaner har inte ändrats sedan sist. Jag är just nu mitt i tre romanserier, en av Maria Gustavsdotter, en av Solveig Olsson-Hultgren och en av Vibeke Olsson. Jag varvar mellan dem.

  1. Jag har en tidsbegränsad anställning så jag har bara ett visst antal för året och några sparar jag till hösten 🙂

 3. Vad bra att du verkar gilla Falskt minne, då var jag i alla fall inte helt fel ute 🙂

  Själv läser jag Flickan från ingenstans, Det finns inget som går upp mot tegelstenar på semestern 🙂

  1. Nädå den är bra 🙂 bättre än många andra Dean Koontz i a f 😉
   Du har ju helt rätt i att inget går upp mot tegelstenar på semestern! Ska bli kul att höra vad du tyckte om den 🙂

 4. Hoppas att ”minisemestern” blir trevlig och att de utvalda semesterböckerna är bra! 🙂 Jag hoppas att jag hinner börja med ”Häxmästaren” i helgen. Tänkte även läsa ut Lodalens ”Tiger”. Och ”De dödas strand” läser jag lite i till och från. Skönt med variation. 🙂

  1. Den är väldigt bra! Böckerna också 😉 ska bli kul att höra vad du tyckte om Häxmästaren, jag gillade den men tvåan är ännu bättre 🙂

 5. Åh så lite semester du har! Vi kan slå våra kloka läshuvuden ihop då i och med att jag inte heller kommer ha ledigt på riktigt riktigt länge! Hoppas du får det ljuvligt och mycket läst 😀

  1. Det får vi göra 😉 Det är ljuvligt, det enda jag gjort hittills är läst, druckit vin och blivit solbränd 😀

Kommentera