Sista dagen i påskledigheten läser jag och ser Bröderna Lejonhjärta

Igår såg Jenna och jag på 30 Days of Night som verkligen är en av de vidrigaste – och bästa! – vampyrfilmer som gjorts det senaste decenniet. Det blev en sen kväll och därmed en rätt sen morgon också, men långledighet ska väl utnyttjas? Idag fastnade jag framför en av mina favoritfilmer när jag var liten, Bröderna Lejonhjärta. Det är fortfarande en av mina favoritböcker också. Det är framförallt underbar musik och härliga omgivningar, scenerna i Körsbärsdalen är ju filmade i mitt eget älskade Kivik och Brösarps backar på Österlen i Skåne. Det är verkligen något speciellt att vara där när äppelträden blommar (för de är ju äppelträd, även om de är ”körsbärsträd” i filmen…), för att bli lite romantisk och drömmande…

0 reaktioner på ”Sista dagen i påskledigheten läser jag och ser Bröderna Lejonhjärta

Kommentera