”Ska jag verkligen ha alla de här böckerna?”

Jag har alltid gillat att strosa omkring själv på biblioteket – kanske delvis för att jag sällan har haft en umgängeskrets av boknördar men också för att jag helt enkelt har tyckt om det.

Men sedan jag började bibliotekarieprogrammet och fick en hel klass men likasinnade upptäckte jag tjusningen i att strosa omkring tillsammans med någon också. Det fina är att man kommer hem med en dubbelt så tung bokhög som man annars skulle eftersom man – ovanpå de böcker man själv stoppar på sig – även blir tilldelad böcker man inte alls skulle hittat i vanliga fall. Man kan också hjälpa varandra att tysta ner kommentarer av typen i rubriken.

Det gillar jag. Idag skulle jag och en av mina klasskamrater gå till stadsbiblioteket för att hämta en bok eller två. Vi har både lika och olika boksmak och fyllde på varandras högar ungefär lika mycket som våra egna. Jag menar, vi bor och pluggar på universitetsområdet och vem vet när man åker in till stan igen?

Vi diskuterade också klassificering en hel del. Men mer om det senare! Här kommer – såklart – bokhögsbilder. Först ut, seriealbumen.

IMAG0571

Locke & Key, Welcome to Lovecraft av Joe Hill och Gabriel Rodriguez – jag har aldrig läst något av Joe Hill (fy skäms, mig!) och blev intresserad efter Bokstävlarnas recension.
Buffy Season 8 –  Jag är en Buffynörd och den egentliga frågan är väl varför jag inte läst det innan?
The Portent av Morwhayle-författaren Peter Bergting. Mycket nyfiken!
Sist och slutligen, Husfrid som min klasskamrat Hanna bestämt tyckte att jag skulle läsa.

IMAG0574

Och så resten: The Woman in Black behöver väl ingen närmare presentation.
Changeless, andra delen i The Parasol Protectorate.
Lacrimosa som också den var ett Hanna-tips.
The Gates som bara såg så fascinerande ut.
The forest of hands & teeth av Carrie Ryan – eftersom jag tänkt läsa fler zombieböcker och den har fått så fina recensioner.

Kanske det här inte var det mest strategiska beslutet – vi ska sitta med en hemtenta mellan tisdag och fredag men som vi helt unisont kom överens om: vi behöver ju något att läsa i helgen också!

14 reaktioner på ””Ska jag verkligen ha alla de här böckerna?”

 1. Oh ja, det är härligt med bibliotek. Jag lånade åtta böcker bara idag (men jag lämnade också tillbaka fyra, så det så). Jag var till och med bibliotekarie själv på en folkhögskola i nio månader, och under den tiden lärde jag mig också (nästan) klassifikationssystemet. Min syster är också bibliotekarie, även om hon är mammaledig just nu (lilla systerdottern är bara tio veckor gammal).

 2. Men! Närjag googlade Connely efter underbara book of lost thins verkade han ju bara ha skrivit deckare förövrigt? Detta måste kollas upp

  1. Ja, det verkar som att han mest har gjort det. Men den här är någon typ av ungdomsrysare med komiska undertoner, verkar det som. Undertiteln ”The gates of hell are about to open. Mind the gap.” är ju bara för bra 🙂

 3. Förhoppningsvis är Woman in black bättre än filmen. Jag gillade iofs filmen men den kändes kapad på nåt sätt…inte så hemsk som jag tror boken kan vara 😛

  1. De flesta bokbloggare verkar vara överens om att boken är både bättre och läskigare än filmen. Jag återkommer med åsikt i frågan 😉

     1. Nu läser ju du ganska mkt snabbare än jag eftersom jag oftast är så trött att jag somnar efter en halv sida även om jag verkligen verkligen vill läsa, så jag får väl börja genast då 😛

 4. Åh, vad många fina serier du hittade! Är det nu jag ska erkänna att jag själv äger dem alla …? 🙂 Ska bli kul att få läsa vad du tycker om dem sen.

  1. Ja det var en verkligt lyckad runda 🙂 Har börjat läsa Buffy och gillar den så mycket att jag nog måste köpa den också sen 😉

Kommentera