Skräck när den är som allra bäst och allra blodigast

Förra året tipsade en av mina närmaste vänner mig om den grafiska romanen Skräckens ängel. Hon trodde att den kunde passa mig och nog hade hon rätt – jag älskade den. När jag för några veckor sedan såg den nyaste (tredje) boken i serien på ”Nya böcker”- hyllan på biblioteket där jag jobbar tog jag såklart med den hem – tillsammans med del 2 och 0.

Och de var lika bra, om inte bättre. Serien om Viktor Kasparsson har den där perfekta blandningen av spöklig stämning, gore och blod, svart humor och otroligt snygga teckningar som bara riktigt bra grafiska romaner i skräckgenren har. Jag beundrar verkligen tecknarstilen för hur mycket Dennis Gustafsson än öser på så känns det aldrig som för mycket – även om till och med en luttrad skräckläsare som jag upplever en äckelblandad förtjusning över vissa bilder. Det är snyggt, rappt och också oerhört stämningsfullt. Serierna, som cirklar kring den melankoliske Viktor Kasparsson och de diverse mysterier och mordfall han dras in i 1930- talet Sverige, är helt klart fullpoängare!

9789197857994_large_viktor-kasparssons-makabra-mysterier_haftad9789186783112_large_viktor-kasparsson-del-1-spoket-pa-hotell-vega9789186783228_200_viktor-kasparsson-del-3-blodsband

 

Snart kommer femte boken i serien. Jag kan knappt vänta.

9789186783327_200_viktor-kasparsson-del-4-syndaataren

2 reaktioner på ”Skräck när den är som allra bäst och allra blodigast

Kommentera