Skräckens ängel

Det är himla trevligt att ha vänner som känner ens boksmak så ypperligt väl att de kan skicka åt en någon bok som man känner på sig att man kommer älska, och sedan läser och älskar den. För ett tag sedan fick jag den grafiska romanen Skräckens ängel i min hand av just en sådan vän och jag bläddrade lite förstrött igenom den först, tills jag kom till ett uppslag som ståtade med en enorm blodig yxa framför ett sepiafärgat fotografi av en gammal, spöklik herrgård.

Jodå, nog skulle det här vara en bok för mig alltid.

viktor-kasparsson---skrackens-angel

Skräckens ängel är tydligen andra delen i en serie om Viktor Kasparsson, en aspirerande fotografiassistent i 1930- talets Sverige som i det här albumet blir ivägskickad för att ta bilder från ett flygplan. Men istället för att hitta den flygkapten han har förväntat sig, får han hjälp av dennes dotter Emma och de båda finner sig snart insnurrade i än det ena än det andra. Skräcken ligger tät albumet igenom och jag älskade verkligen kombinationen av blodiga mord och den blekbruna sepiatonen som går genom hela albumet. Den ibland streckiga tecknarstilen påminner mig heller inte så lite om Kalla kårar, Skräckmagasinet och andra gamla skräckalbum jag satt och läste i förrådet när jag var liten och mamma trodde att jag läste hennes gamla Starlet. Tyvärr hade skurken nog också kunnat komma från en tidigare era och med det menar jag att det är lite fördomsfullt och klyschigt. Men det här var ändå ett högeligen underhållande skräckalbum som jag blev väldigt förtjust i.

6 reaktioner på ”Skräckens ängel

 1. Okej.

  Just nu är min skönlitterära bok ”Röd måne” av Elisabet Nemert och min facklitterära ”Varken hora eller kuvad” av Fadela Amara.

 2. Jag läste den här förra året tror jag. Den är otrevligt bra.Visst gör sepian sitt till för att man ska känna lite första delen av nittonhundratals-känsla, och det förhöjer stämningen. Men jag har inte hittat någon annan del. Lustigt när Bibliotek bara har vissa delar av en serie, vare sig det är böcker eller serier.

   1. Tänkte inte ens på det. Något av skolbiblioteken kan ju såklart ha dem! Bra tänk : D

    1. Så kan det ju vara! Hörde nyss på annat ställe att första delen är i stort sett slutsåld och då kan det ju ibland vara svårt att hitta dem på biblioteken också. Men tredje delen borde de ju ha tycker man, den är ju inte så gammal!

Kommentera