Skräckhelg nummer 2

Min helg har varit befriande tom från plugg – jag lämnade in en hemtenta i torsdags och ska ha opponering på den imorgon (håll tummarna!) Alltså har jag tagit det lugnt, läst Betvingade och The Distant Hours och gått på Halloweenkalas.

Temat för förra helgen var skräckläsning, den här helgen var det nog skräckfilm. Bland flera andra filmer såg vi igår An American Haunting och den var betydligt bättre än jag trodde! Framförallt var den riktigt läskig och fick mig nästan att svära på att aldrig se en skräckfilm igen. Den utspelar sig i ett stämningsfullt porträtterat 1800-tals- Tennesse där familjen Bell blir terroriserad av ett ont väsen. Visst, det kanske inte var den bästa skräckfilm jag sett men jag gillade blandningen av subtila skrämseleffekter, haunted house och exorcism. Hu, vad rädd jag var! Men intresserad blev jag också, tydligen bygger filmen på en välkänd legend och det har gjorts fler filmer och även en dokumentär om händelserna.

Har du sett någon av dem? Vad tyckte du?

4 reaktioner på ”Skräckhelg nummer 2

Kommentera